Team building-urile s-au mutat online, din cauza pandemiei. Încasările companiilor de profil au scăzut dramatic
Lucrul de acasă şi restricţiile din acest an au schimbat radical întâlnirile dintre colegi menite să sudeze echipa.
Acum, toate s-au mutat în mediul online, însă companiile care organizează astfel de activităţi speră să-şi revigoreze afacerile care în timpul stării de urgenţă au fost complet blocate.
Douăzeci de şefi de departament dintr-o companie din Sibiu au primit sarcina să rezolve misterul unei crime şi să îl prindă pe suspect. Spre deosebire de perioada de dinainte de pandemie, totul se întâmplă acum on-line. Varianta clasică a jocului - care presupunea participarea fizică - nu a mai fost posibilă.
Patricia Radu, specialist în Resurse Umane: „E vorba despre un detectiv care a murit subit, un detectiv care a intrat în legătură cu foarte multe persoane înainte să moară, iar fiecare persoană este acum cercetată”.
Cum angajaţii lucrează în această perioadă de acasă, întâlnirile de închegare a echipei unei companii IT din Brașov se fac de la distanţă. De pildă, salariaţii au fost rugaţi să participe la un joc pe internet în care unul dintre ei a făcut un desen, iar ceilalţi au trebuit să ghicească ce reprezintă. Altă dată, colegii au făcut schimb de footografii din copilărie.
Daiana Guy, manager de resurse umane: „De 1 iunie ne-am reunit aproape două ore în online, după muncă, şi am împărtăşit poze din copilărie şi am ghicit cine, cum era când era mic”.
În 2019, în România, industria de team building a avut încasări de 10 milioane de euro. Anul acesta, în schimb, scăderea este uriaşă.
Sergiu Teodosiu, reprezentant al unei companii de team building: „Noi estimam, una peste alta, o scădere de 80%, dacă nu mai mult, în acele luni de lockdown, iar acum începe o revenire”.
Pentru că nu mai necesită cazare, masă şi transport, team buildingurile on-line sunt şi cu 80% mai ieftine decât cele clasice. Iar pe lângă preţul mai mic, au şi alte avantaje.
Sergiu Teodosiu: „O să râdeţi, dar de fiecare dată aveam o anumită categorie de participanţi care nu veneau la eveniment pentru că aveau dificultăţi acasă. Fie că nu îi lăsa soţia, soţul, înţelegeţi. Acum, putem să adunăm mai mulţi oameni la un loc”.
Alex Măgdoiu, director de companie: „Este importantă şi ieşirea din rutina zilnică şi, de asemenea, este foarte importantă scăderea acelei stări de panică care s-a generat la nivel general. Prin aceste execiții, joculeţe, cum le spunem noi, îi ajutăm pe colegi să se simtă în largul lor şi să uite de grijile de zi cu zi. Pe de altă parte, îi readucem alături de colegii lor”.
Specialiştii în resurse umane sunt de părere că team buildingul on-line va fi păstrat şi după încheierea crizei sanitare. Cel mai probabil - atunci - companiile vor combina activităţile virtuale cu cele clasice.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: companii, angajati, teambuilding, echipe,
Dată publicare:
22-08-2020 18:08