SUA dublează finanțarea pentru un vaccin anti-COVID care a intrat în faza finală de teste

Dată publicare: 27-07-2020 09:31
Dată actualizare: 27-07-2020 10:34


coronavirus

Compania farmaceutică americană Moderna a primit fonduri suplimentare în valoare de 472 de milioane de dolari, pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19.

Banii au venit din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), transmite News.ro.

Moderna a arătat că fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

”Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidenii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Vaccinul utilizează mesager ARN (mRNA) pentru a fi inoculat împotriva noului coronavirus.

Studiul, în faza a III-a

 

Un studiu de fază a III-a, efectuat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi, potrivit companiei.

Moderna a arătat că este pe cale în continuare să poată livra circa 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021.

Pfizer, Novavax şi AstraZeneca sunt alţi producători de medicamente care au primit finanţare din partea BARDA pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO