Tatăl din Suceava filmat când își lovea fiul de 8 ani cu lemnul, eliberat. ”România arată urât pentru că ne batem copiii”

11-02-2021 17:03


2.000 de copii în plasament și aproape 1.100 de agresori cu dosar penal. Așa arată tabloul violenței asupra celor mici şi lipsiţi de apărare, în România, în primele 9 luni ale anului trecut.

 

Lipsesc, însă, date despre suspecții care au și primit o pedeapsă. De multe ori, cazurile sunt date uitării, iar episoadele dramatice curg între aceiași patru pereți.

Tatăl din județul Suceava, filmat în timp ce își bătea copilul de opt ani, este și el liber. Instanța a decis că e suficient controlul judiciar.

În trecut, individul a fost închis pentru că și-a violat o fiică vitregă. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Băiețelul din Suceava a fost bătut cu sălbăticie de tatăl său, sub ochii mamei, dintr-un motiv pe care orice copil îl invocă la un moment dat.

Reporter: Pe băiețel de ce l-a bătut?
Bunica: Pentru că nu voia să-și facă temele.
Reporter: Dar în halul acela?
Bunica: În halul ăla.
Reporter: Spuneți că el nu este violent?
Bunica: Nu a fost niciodată. Eu l-am crescut.
Reporter: Și atunci cum vă explicați violența lui?
Reporter: Era presat de la școală permanent, învățătoarea îl tot presa. A răbdat cât a răbdat".

Tatăl agresor a fost închis în 2013 pentru că și-a violat o fiică vitregă. Eliberat, a fost reprimit în casă de partenera lui - mama fetei.

Toți membrii familiei susțin că episodul brutal a fost singurul de acest fel. Nici vecinii n-au auzit nimic.

"Eu nu zic nimic. Știu că și copiii sunt obraznici, na. Așa în halul ăsta? Asta nu știu dacă a făcut bine sau nu, dar na, în familie nu te poți băga. Nu știu ce treabă au ei".

"Un copil așa mic să îl bați cu o bucată de lemn? Uite așa sunt părinții, că le dă ajutor social și au timp să își bată copiii".

Cei de la Protecția Copilului sunt convinși că episodul nu este unul izolat. Minorii, împreună cu mama lor, au fost duși la un centru pentru victimele violenței domestice.

Individul agresiv s-a întors acasă și va fi judecat în libertate.
În perioada ianuarie-septembrie anul trecut au fost raportate oficial 10.656 de cazuri de violență, din care 1.000 abuz fizic, 1.449 abuz emoțional, 825 abuz sexual.

 

În primele 9 luni ale anului trecut, 2.000 de copii au ajuns în plasament

 

Sunt cifre seci care vorbesc însă despre drama în care mii de copii din această țară trăiesc. E datoria noastră, a tuturor să-i ajutăm.

Mădălina Turza, președinte Autoritatea Națională pentru Drepturile Copiilor: "Dacă noi nu înțelegem că bătaie nu e ruptă din rai și că nu este o soluție pentru a rezolva diferitele comportamente ale copiilor nu vom reuși să ne vindecăm noi ca societate".

Teoretic, fiecare primărie are asistență socială. Și, tot teoretic, aceste instituții ar trebui să fie mai prezente. În primele 9 luni ale anului trecut, aproape 2.000 de copii au ajuns în plasament și 1.092 de agresori s-au ales cu dosar penal. Nu avem în acest moment date oficiale despre câți dintre ei au fost și pedepsiți.

Visarion Alexa, preot: "Dacă România arată urât când o privești din avion. Dar știți de ce arată urât? Pentru că ne batem copiii. De aia arată urât. Acești copii care sunt bătuți vor provoca leziuni majore acestui popor. Vreți să arate România frumos? Nu vă mai bateți copiii și o să vedeți că se schimbă ceva în mentalitatea noastră".

Salvarea unor suflete nevinovate poate veni de la fiecare dintre noi. Orice abuz asupra copiilor trebuie raportat autorităților care, la rândul lor, trebuie să-și facă treaba și să-i pedepsească pe agresori.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO