Scene de groază în parcul unde un bărbat și-a trântit nepotul de pământ. ”Copiii urlau că prietenul lor a murit”

09-02-2021 13:39


Individul care a șocat prin modul sălbatic în care a curmat o ceartă între fiul său vitreg de 8 ani și nepotul de 13 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În funcție de ce se va întâmpla la spital cu băiatul pe care l-a agresat și i-a provocat o fractură de craniu, suspectul poate fi acuzat chiar de tentativă de omor.

Deocamdată, copilul este ținut sub observație, pentru că există oricând riscul apariției unui hematom. 

Imaginile revoltătoare au fost surprinse într-un spațiu de joacă din Hunedoara. Suspectul de 29 de ani îl ia pe sus pe un copil de 13 ani și îl izbește cu forță de pământ.

Apoi s-a îndreptat către fiul vitreg în vârstă de 8 ani și i-a aplicat același tratament.

Martor: ”A fost fracțiune de secundă. Nu puteai să intervii. Asta a fost o fracțiune de secundă. Nici nu puteai să gândești ce avea acel om să facă. L-a luat de piept”.

Martor: ”Copilul era inconștient din acea căzătură. A avut sânge la gură”.

Martor: ”Toată partea dreaptă era vânat. Se vedea aici umflat”.

Martor: ”Copiii urlau că prietenul nostru a murit. Vă dați seama că au rămas și copiii traumatizați”.

Mama copilului: ”S-o certat cu văru-su și de acolo a pornit tot. Copilul atât mi-a zis, mami, atât știu, m-am trezit la spital”.

Acesta este un loc de joacă dintr-un cartier. Iar băiețelul a venit neînsoțit aici. Tatăl lui a venit în grabă când a auzit ce s-a întâmplat.

Ion Gheorghe, tatăl copilului agresat: ”Am rămas șocat pentru modul cum un om nesănătos pot să spun a avut o pornire necontrolată, a făcut treaba asta. Sănătos nu este. Asta a fost o pornire nebunească”.

Copilul are fractură craniană.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: ”Minorul a fost preluat și transportat la spitalul din Deva, în același timp colegii mei au demarat cercetării pentru violență și loviri, violență în familie și tulburarea liniștii publice”.

Agresorul este unchiul victimei.

Bianca-Lidia Brîndușa, psiholog: ”Vorbim aici de un caz de violență extremă. Copiii desigur au nevoie de consiliere psihologică, au nevoie să înțeleagă ce s-a întâmplat. Au nevoie să înțeleagă că agresivitatea nu trebuie acceptată nici din partea membrilor familiei, dar nici din partea celorlalți”.

60% dintre copii spun că sunt bătuți acasă

 

După ce suspectul a fost reținut, familia sa a ajuns în grija statului. Iubita lui, care este însărcinată, bebelușul de 8 luni pe care îl au împreună și fiul vitreg de 8 ani, agresat și el, au fost preluați de autorități.

Cristina Sav, purtător de cuvânt DGASPC Hunedoara: ”Pentru minorul de 8 ani, pentru fratele și mamă s-a dispus protecție în centrul maternal Hunedoara”.

Victima este internată la spitalul din Deva, iar agresorul ar putea fi acuzat de tentativă de omor.

Cazul șocant din Hunedoara repune pe tapet o situație de care nu discutăm prea mult: violența în familie și abuzurile asupra copiilor.

Datele arată că în țara noastră 30 % dintre părinți au recunoscut că își agresează fizic copii. Asta în timp ce 60 % dintre copii susțin că uneori sunt bătuți acasă.

Avem nevoie de legi mai dure și de autorități care să își facă treaba, să îi pedepsească pe agresori. Iar noi, românii, trebuie să înțelegem că bătaia n-are nicio legătură cu raiul, ci mai degrabă cu iadul. 


VIDEO PROTVPLUS.RO