Tapet cu capra cu trei iezi sau scaune din cristal. Cat te costa o casa personalizata de designerii romani

Ultimul update: Duminica 22 Februarie 2015 07:06
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2015 18:10
Categorie: Social

Copaci transformati direct in piese de mobilier, scaune din sticla si cristal, ori tapet cu capra cu trei iezi. Sunt doar cateva dintre produsele designerilor romani, tot mai cautati atat in Romania, cat si peste hotare.

Multi dintre acestia au reinventat motive din folclor si folosesc materiale vechi, pe care in mod normal le-am arunca la gunoi. Tonul in domeniu este dat, insa, in continuare de artistii din tarile nordice.

Chiar daca ai casa deja decorata, este imposibil sa nu fi atras de cel putin un produs atunci cand intri la Dizainar, o galerie care reuneste peste 20 de designeri romani de produs. Unele dintre cele mai cautate obiecte sunt lampile create de Andrei Ignia, un fotograf din Iasi.

Secretul unui produs de succes este sa fie original prin simplitate si sa raspunda unei nevoi. Materialele folosite la piesele de mobilier sunt dintre cele mai pure si aduc in casa atmosfera din natura.

Dupa ce a stat aproximativ o luna la uscat, o bucata dintr-un stejar a fost transformata de designer in taburet mobil. Acum este unul dintre cele mai populare produse si costa 1350 de lei.

La mare cautare sunt si obiectele cu motive populare. Din folclor s-a inspirat si Ana, pentru autocolantele sale de perete. Tanara este absolventa a Facultatii de Arhitectura.

Afacerea ei, "Cai verzi pe pereti", a pornit acum 5 ani. Azi, Ana produce singura pentru mari companii, insa are clienti inclusiv in SUA sau Australia.

Un astfel de autocolant costa aproximativ 100 de lei, dar preturile urca daca produsele sunt personalizate.

Ceva mai bine castiga cunoscutul sculptor Alexandru Ghildus, cel care a realizat si memorialul renasterii din Piata Revolutiei. A vrut sa creeze un scaun din sticla si cristal, ca obiect de arta, insa si-a dat seama ca poate fi folosit si ca piesa de mobilier.

In Romania, designul de produs a aparut in 1969, odata cu infiintarea sectiei de profil de la Universitatea de Arte. Ai nostri sunt inca la inceput pe piata internationala, dominata de nordici si de britanici.

Pare o casuta modesta, dar interiorul iti va schimba complet parerea. Ce lux ascunde locuinta mai mica decat o garsoniera
Pare o casuta modesta, dar interiorul iti va schimba complet parerea. Ce lux ascunde locuinta mai mica decat o garsoniera
VIDEO PROTVPLUS.RO
papricas
Mii de pofticioși s-au adunat pe lângă ceaunele cu papricaș, în Timiș
Mere de toate soiurile, prezentate clienților care vor să-și facă provizii pentru iarnă. Prețul acestora
”Dăruiește Viață” a adunat 8 milioane € pentru un nou spital. Mai e nevoie de încă pe-atât
Sfânta Parascheva. Zeci de mii de credincioși s-au adunat pe o distanță de 3 kilometri
Zeci de mii de oameni așteaptă câte 12 ore la rând ca să se închine la moaștele de la Iași
600 de oameni prinși în horă, la Titu. Au vrut astfel să sărbătorească Centenarul
cules de struguri
Obicei în Maramureș. Îmbrăcați în straie populare, oamenii ajută la culesul strugurilor
Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
Hramul Sfintei Parascheva. Credincioșii cred că de ziua ei are o putere mai mare
Mobilizare impresionantă pentru Roxana, fetița din Vaslui care își dorea un piure cu carne. ”O casă nouă până de Crăciun”
Problema cu care se confruntă 7 din 10 români. Doar bulgarii au rezultate mai slabe decât noi
Filmul simulării unui cutremur devastator în țară. Scenariile urmărite de NATO și Comisia Europeană