Ţânţari purtători ai virusului West Nile, depistaţi în Bucureşti. Anunț oficial de la Primărie
Primăria Capitalei a venit cu precizări, joi seara, după ce în București ar fi fost depistați țânţari purtători ai virusului West Nile.
"Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența celor purtători ai virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași", a informat PMB, joi seara.
De asemenea, primăria a menționat că ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) și că până acum nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.
Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
PMB a precizat că această campanie se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.
În zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica.
Virusul West Nile este un potential factor declansator al unor afectiuni foarte grave. Aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom, insă în unele cazuri poate duce la meningită sau encefalită. Simptomele pot să apară dupa 3 – 14 zile de la contactarea virusului.