Sute de romani si-au luat teapă de la agentiile de turism

Ultima actualizare: 04-10-2012 11:11

Vara nu s-a sfirsit, dar sunt deja "valuri" de turisti care regreta ca au plecat anul acesta in vacanta.

Numai la Protectia Consumatorului s-au plans aproape 300. Cei mai multi dau vina pe agentii de turism, care nu le-ar fi dat toate informatiile despre conditiile de cazare si refuza acum sa-i despagubeasca. Pentru astfel de cazuri, agentiile sunt rareori sanctionate.

Luciana este din Craiova si a crezut ca va avea o vacanta perfecta. A dat 300 de euro, pentru un sejur la 4 stele all inclusive in Turcia. Cand a ajuns insa la hotel, a aflat cu surprindere ca nu mai sunt camere libere.

Agentia de turism a refuzat sa comenteze aceasta situatie.
In fiecare vara, cateva sute de romani trec prin aceasta experienta neplacuta. Pleaca in concediu in strainatate, unde primesc de multe ori camere mizere. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism se dezvinovateste. 

Nici Protectia Consumatorilor nu poate face prea mult: poate doar sa amendeze agentiile in neregula. Sanctiunile sunt insa mult prea blande. In medie, o agentie a primit o penalizare de cel mult o mie de euro.

Singura institutie care poate retrage licenta agentiilor este Ministerul Turismului, dar acest lucru se intampla foarte rar.
In aceste conditii, afacerile in domeniu merg foarte bine. Cine vrea sa-si deschida o agentie de turism, nu are nevoie decat de spatiu si un brevet eliberat de Directia Generala de Control in Turism.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO