ANIMATIE GRAFICA: Siamezele nascute in Brasov au fost operate cu succes. Medicii, uimiti de pozitia nefireasca a copiilor
Siamezele unite in zona abdomenului, care s-au nascut vineri la Maternitatea din Brasov, au fost operate de chirurgii de la ''Spitalul de Copii "Marie Curie''.
Operatia de separare a fost pregatita in cele mai mici amanunte.
Siamezele au venit pe lume pozitionate nefiresc: una cu piciorele la capul celeilalte. De cum au ajuns la Bucuresti si dupa analize amanuntite, medicii au recurs la un gest medical extrem de curajos: le-au rasucit astfel gestul i-a ajutat pe anestezist sa le intubeze si nu au cauzat suferinte vasculare fetelor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Radu Spataru, medic chirug: "Fetitele au fost rasucite luni, astfel incat sa ajunga amandoua in aceeasi pozitie, respectiv capul si membrele sa ajunga in aceeasi pozitie. Dupa ce au fost rasucite, s-au luat in brate."
Astfel pregatite pentru operatie fetitele, de numai 4 zile, au fost duse in sala de operatie. Interventia a durat 2 ore si a fost facuta de o echipa medicala complexa, formata din 4 chirurgi si trei anestezisti.
Radu Spataru, medic chirurg: "Erau unite in partea inferioara a sternului si tesut hepatic nefunctional. Fetite norocoase si mama lor, un tip particular de siamezi xifoizi in care copii noi nascuti au o portiunea de ficat comuna."
Operatia a decus fara incidente, copilele si-au revenit repede din anestezie si sunt acum in incubatoare speciale la terapie intensiva . Acolo vor fi ingrijite ca sa ia si in greutate , pentru ca au cate 2 kilograme 400 fiecare
Ginecologul care a monitorizat-o pe mama fetelor pe durata sarcinii a fost si el prezent la interventia de separare. Si astfel, Elena si Maria au mai primit fiecare cate un nume.
Dimassi Mohamad, medic specialist obstetrica-ginecologie: "Am vrut sa vad un final frumos, de aceea nu puteam sa nu fiu prezent la separarea fetitelor. eu am dat dintre numele fetitelor - Sarah, respectiv Maia."
Mama fetelor este si ea internata dar in spitalul din Brasov unde se reface dupa operatia de cezariana. Pana atunci cele mici raman pe maini bune la Bucuresti.