Suparati ca nu-si mai primesc indemnizatiile, revolutionarii au protestat in Capitala
Ei au blocat un bulevard din apropierea Guvernului. In cele din urma, cinci dintre ei au reusit sa intre in Palatul Victoria sa stea de vorba cu premierul, dar n-au ajuns la niciun rezultat. Negocierile vor fi reluate marti dimineata.
Peste 600 de revolutionari s-au adunat la Guvern si au blocat bulevardul Iancu de Hunedoara.
Revolutionarii, veniti din toata tara, au cerut indemnizatiile, suspendate in 2011 din pricina crizei economice.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De atunci, singurii care au mai primit banii au fost cei raniti in revolutie, rudele si urmasii lor. Masura ar fi trebuit sa dureze un an, dar platile nu au fost deblocate.
Credibilitatea revolutionarilor a scazut dupa izbucnirea mai multor scandaluri legate de modul in care au fost date certificate de revolutionar unor impostori.
Reporterii de la Romania, te iubesc! au dezvaluit cat de usor se obtineau aceste documente.
Gratie acestor ceritificate, titularii au avut beneficii multiple: terenuri, prioritate la asigurarea unei locuinte sociale, subventii pentru credite bancare, acces gratuit la medicamentate si spitalizare sau legitimatii de transport in comun si CFR gratuite.
In noiembrie 2011, in Romania beneficiau de indemnizatii de revolutionar 16.154 de persoane, insa nici pana acum autoritatile nu au demascat intreaga retea de falsi revolutionari.
La Brasov s-au deschis patru dosare penale impotriva unor revolutionari, doi dintre ei fiind in prezent judecati la tribunal pentru inselaciuni si falsuri.