"Summit-ul" barmanilor de la Cluj. Ultimele tehnici și rețete în materie de cocktailuri

×
Codul embed a fost copiat

Zilele însorite, când terasele vor fi pline ochi, sunt tot mai aproape, iar barmanii se pregătesc cu simţ de răspundere.

La Cluj-Napoca, de pildă, a avut loc recent şi un "summit" al barmanilor, în cadrul căruia au fost puse la punct tehnici noi din domeniu, dar şi ultimele tendinţe în materie de cocktailuri.

Să faci un cocktail demn de Instagram nu-i uşor. Au înţeles asta şi barmanii din România, care ştiu că în ziua de astăzi şi în acest domeniu imaginea contează.

Andra este din Bucureşti şi de doi ani livrează artă la pahar.

Pasiunea ei i-a adus, pe lângă beneficii financiare, şi un premiu naţional.

Citește și
inteligenta artificiala
De la bănci, până la gaze și sănătate: inteligența artificială înlocuiește oamenii, iar interacțiunea directă devine un lux

Andra Drăgan: "Mi-a plăcut programul lejer, că întâlnesc oameni noi de fiecare dată şi fiecare zi la muncă este o experienţă nouă. Mixologia se întâlneşte cu gastronomia şi folosim mult din tehnicile pe care le folosesc bucătarii pentru a produce noi ingrediente."

Inspiraţia vine în mare parte şi de peste hotare. David Rios, de pildă, desemnat cel mai bun barman din lume în 2013, a venit la Cluj-Napoca să le împărtăşească tinerilor din experienţa sa.

David Rios: "Toată lumea vrea să înveţe despre prepararea cocktailurilor. Acum 10 ani era imposibil. Dacă le ziceai părinţilor tăi că vrei să fii barman ar fi spus: „Ce? Eşti nebun?" Am încercat să le explic tuturor despre cum să combine mâncarea, despre vinuri şi cocktailuri, despre atitudine."

Iar numărul celor care aleg această meserie este în creştere şi la noi în ţară. Şi a fost înfiinţată chiar şi o breaslă a barmanilor.

Călin Ioaniciu"România este de mult timp pe harta barmanilor mondiali. Am ajuns să fim atât de motivaţi încât nu avem nicio tentaţie să mergem să muncim în străinătate."

Un barman priceput câştiga chiar şi 2.000 de euro pe lună.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Robotul-barman, prezentat la un targ din Marea Britanie. Cat dureaza ca sa iti ofere o halba de bere
Robotul-barman, prezentat la un targ din Marea Britanie. Cat dureaza ca sa iti ofere o halba de bere

 Zilele acestea, peste 800 de experti in robotica s-au intalnit la Edinburgh, iar corespondentul pentru tehnologie de la BBC a incercat serviciile unui barman robot.

Recomandări
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică și mai multe atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu, ce vizează intensificări ale vântului, ninsori, polei și viscol, în mare parte din țară.

Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina
Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina

Rusia a lovit fără milă blocuri de locuințe, chiar și în ziua de Crăciun. Valul de drone și rachete a ucis joi cel puțin 5 oameni și a rănit zeci, în mai multe orașe ucrainene.

Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate
Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate

Un accident de amploare s-a produs pe Drumul Expres 12, în zona localității Optași Măgura, județul Olt, unde 10 autoturisme au fost implicate într-o coliziune în care se aflau aproximativ 27 de persoane.