"Summit-ul" barmanilor de la Cluj. Ultimele tehnici și rețete în materie de cocktailuri

Ultimul update: Sambata 07 Aprilie 2018 12:18
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 11:43
Categorie: Social

Zilele însorite, când terasele vor fi pline ochi, sunt tot mai aproape, iar barmanii se pregătesc cu simţ de răspundere.

La Cluj-Napoca, de pildă, a avut loc recent şi un "summit" al barmanilor, în cadrul căruia au fost puse la punct tehnici noi din domeniu, dar şi ultimele tendinţe în materie de cocktailuri.

Să faci un cocktail demn de Instagram nu-i uşor. Au înţeles asta şi barmanii din România, care ştiu că în ziua de astăzi şi în acest domeniu imaginea contează.

Andra este din Bucureşti şi de doi ani livrează artă la pahar.

Pasiunea ei i-a adus, pe lângă beneficii financiare, şi un premiu naţional.

Andra Drăgan: "Mi-a plăcut programul lejer, că întâlnesc oameni noi de fiecare dată şi fiecare zi la muncă este o experienţă nouă. Mixologia se întâlneşte cu gastronomia şi folosim mult din tehnicile pe care le folosesc bucătarii pentru a produce noi ingrediente."

Inspiraţia vine în mare parte şi de peste hotare. David Rios, de pildă, desemnat cel mai bun barman din lume în 2013, a venit la Cluj-Napoca să le împărtăşească tinerilor din experienţa sa.

David Rios: "Toată lumea vrea să înveţe despre prepararea cocktailurilor. Acum 10 ani era imposibil. Dacă le ziceai părinţilor tăi că vrei să fii barman ar fi spus: „Ce? Eşti nebun?" Am încercat să le explic tuturor despre cum să combine mâncarea, despre vinuri şi cocktailuri, despre atitudine."

Iar numărul celor care aleg această meserie este în creştere şi la noi în ţară. Şi a fost înfiinţată chiar şi o breaslă a barmanilor.

Călin Ioaniciu"România este de mult timp pe harta barmanilor mondiali. Am ajuns să fim atât de motivaţi încât nu avem nicio tentaţie să mergem să muncim în străinătate."

Un barman priceput câştiga chiar şi 2.000 de euro pe lună.
 

Tags: barmani,

Robotul-barman, prezentat la un targ din Marea Britanie. Cat dureaza ca sa iti ofere o halba de bere

Robotul-barman, prezentat la un targ din Marea Britanie. Cat dureaza ca sa iti ofere o halba de bere

colectiv, carte, copii, sfaturi, incendiu, supravietuire, apa si foc,

Cartea care îi învață pe copii ce să facă în caz de incendiu, lansată de Asociaţia ''Colectiv''

Concedii plătite în străinătate şi abonamente la fitness. Ce vor angajații de la patroni

Studenții vor circula gratuit cu trenul, indiferent de vârstă. Legea, promulgată de Iohannis

De ce a scăzut consumul de pâine în România. ”Milioane de oameni nu mai sunt consumatori”

Gabriela Firea: Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc

Locatari mutați de primărie pentru consolidarea locuințelor, fără să fie anunțați. ”Nu ştiam. Ne mută?”

peturi

Românii, încurajați să recicleze printr-o taxă suplimentară. Cum își vor putea recupera banii

Timișorenii care aruncă pe stradă gunoaie, identificați pe camerele de supraveghere

Parcul cu 100 de stejari, inaugurat cu fast în Capitală

Au căutat traiul confortabil de la țară, dar s-au întors în timp. Condiții ca în Evul Mediu

O tânără a ajuns fără să vrea pe pliantele Jandarmeriei, după un protest. Reacția ei

Șoferii din București pierd 24 de zile pe an căutând loc de parcare. Soluția Primăriei Sector 5