"Summit-ul" barmanilor de la Cluj. Ultimele tehnici și rețete în materie de cocktailuri
Zilele însorite, când terasele vor fi pline ochi, sunt tot mai aproape, iar barmanii se pregătesc cu simţ de răspundere.
La Cluj-Napoca, de pildă, a avut loc recent şi un "summit" al barmanilor, în cadrul căruia au fost puse la punct tehnici noi din domeniu, dar şi ultimele tendinţe în materie de cocktailuri.
Să faci un cocktail demn de Instagram nu-i uşor. Au înţeles asta şi barmanii din România, care ştiu că în ziua de astăzi şi în acest domeniu imaginea contează.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Andra este din Bucureşti şi de doi ani livrează artă la pahar.
Pasiunea ei i-a adus, pe lângă beneficii financiare, şi un premiu naţional.
Andra Drăgan: "Mi-a plăcut programul lejer, că întâlnesc oameni noi de fiecare dată şi fiecare zi la muncă este o experienţă nouă. Mixologia se întâlneşte cu gastronomia şi folosim mult din tehnicile pe care le folosesc bucătarii pentru a produce noi ingrediente."
Inspiraţia vine în mare parte şi de peste hotare. David Rios, de pildă, desemnat cel mai bun barman din lume în 2013, a venit la Cluj-Napoca să le împărtăşească tinerilor din experienţa sa.
David Rios: "Toată lumea vrea să înveţe despre prepararea cocktailurilor. Acum 10 ani era imposibil. Dacă le ziceai părinţilor tăi că vrei să fii barman ar fi spus: „Ce? Eşti nebun?" Am încercat să le explic tuturor despre cum să combine mâncarea, despre vinuri şi cocktailuri, despre atitudine."
Iar numărul celor care aleg această meserie este în creştere şi la noi în ţară. Şi a fost înfiinţată chiar şi o breaslă a barmanilor.
Călin Ioaniciu: "România este de mult timp pe harta barmanilor mondiali. Am ajuns să fim atât de motivaţi încât nu avem nicio tentaţie să mergem să muncim în străinătate."
Un barman priceput câştiga chiar şi 2.000 de euro pe lună.