Studentii de la Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii
Viitorii specialişti din industria alimentară îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii. Este oportunitatea pe care o au cei care învaţă la una dintre cele mai grele facultăţi din ţară, cea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.
Peste 250 de studenţi s-au înscris într-un program prin care vor face practică în cele mai importante fabrici din sud-estul ţării.
Obişnuiţi mai mult să viziteze fabricile, studenţii s-au înscris în acest program în ideea că vor putea să lucreze efectiv cu echipamentele specifice industriei alimentare şi nu numai.
La rândul lor reprezentanţii unor firme importante recunosc că au nevoie de specialişti cu studii superioare. Cei care se gândesc însă că vor fi ingineri şi vor sta într-un birou, unde vor semna documente, se înşeală.
Mihai Mocanu, reprezentant fabrica de conservat: "Pot învăţa toate procesele tehnologice, ceea ce implică industria alimentară. Cred că 20 de studenţi putem primi oricând, mai ales în lunile de vară, atunci când suntem în plină producţie. Noi ducem lipsă de ingineri în industria alimentară."
Programul inaugurat oferă peste 250 de stagii de practică.
Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au reuşit să câştige anul acesta ''Ecotrophelia '' adică cea mai importantă competiţie de inovare a alimentaţiei, la nivel european. Romanii au avut succes cu îngheţată whoopie ice.