Studenți din Sibiu, ajutoarele medicilor, în lupta cu Covid-19: „Nu am putut să las sistemul la greu”
În lupta cu noul coronavirus, unii dintre noi aleg să meargă înainte, indiferent de riscuri.
Tinerii voluntari care asigura gărzile serviciului SMURD din Sibiu sunt la datorie zi și noapte, fără plată. 15 copii neînfricați, studenți la medicină, fac acest sacrificiu. Medicii spun că ajutorul lor le redă optimismul.
Nu toți voluntarii sunt din Sibiu, dar au ales să rămână și să ajute la SMURD. Și ei se tem că se pot infecta.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bianca Pop, studentă: „Mi-am asumat chestia asta atunci când am devenit voluntar și dacă ești voluntar și când e bine, ar trebui să poți să faci chestia asta și când situația e un pic mai complicată, ca acum. Bineînțeles că ne temem și noi, dar tocmai de aia ne luăm măsuri suplimentare de protecție. Avem echipament, stăm în casă când nu suntem în gărzi."
Darius Cică, student voluntar: „Este o activitate și pentru noi. În același timp intervine și pasiunea care era de dinainte de această pandemie și nu putem să nu venim în gărzi. Ba chiar suntem entuziaști să venim în gărzi. Sigur că există opțiunea să rămân acasă, doar că nu am putut să-mi las colegii la greu. Nu am putut să las sistemul la greu, practic."
Adrian Braicu, student: „Cu atât mai mult apeciem munca medicilor și asistenților care, în continuare, sunt în spitale și ar fi foarte urât să-i lăsăm la greu. Încercăm să ne facem părticica noastră."
Medicii din cadrul echipajelor de urgență le sunt recunoscători pentru ajutor. Ba chiar cred că eforturi similare din partea tinerilor ar trebui recompensate, dacă autoritățile ar găsi mijloace.
Mirela Bădescu. medic SMURD Sibiu: „Ar merita să fie răsplătiți din foarte multe puncte de vedere. Tratează treaba asta cu voluntariatul ca un fel de job. Îl tratează cu maximă seriozitate, cu maxim interes, vin alături de noi în gărzi, chiar și în perioada de sesiune. Ei, practic, fac niște eforturi ca să fie acoperită terapia intensivă mobilă."
15 studenți fac voluntariat în cadrul SMURD Sibiu. Gărzile presupun o rotație la două săptămâni. Cei care ies din tură merg în izolare.