Street Food Festival: calamar pe grătar, rapane și midii pe plită
Românii vor să fie provocaţi atunci când vine vorba de mâncare. Nu se mai mulţumesc cu pizza, hamburgeri sau hot dog la festivalurile de mâncare stradală.
Vor să încerce lucruri noi aşa că restaurantele pe roţi le oferă tot felul de experienţe culinare. În top se află fructele de mare şi mâncarea asiatică.
De cum am intrat la un festival organizat în Bucureşti, am avut impresia că suntem pe malul marii. Ne-a învăluit mirosul de midii fripte pe plită, supravegheate cu atenţie de un bucătar priceput.
Nu am putut ignora calamarul fraged, gătit pe grătar. Bucătarul unui restaurant pe roţi estimează că va vinde, la Festival, 700 de kilograme de scoici. Midiile sunt preparate în tigăi uriaşe, chiar în faţă oamenilor.
În preferinţele culinare ale românilor şi-au făcut încet loc şi rapanele, adică melcii din Marea Neagră.
Mâncarea asiatică este căutată de cei care vin la festivalurile stradale. Dar românii nu se mai mulţumesc doar cu preparatele clasice chinezeşti. Vor acum mâncare japoneză sau taiwaneză.
Carnea de porc nu a dispărut din preferinţe, doar că acum gurmanzii au devenit mult mai pretenţioşi.
Bucătar: "Un sandviş din carne de porc afumată, gătită 18 ore, amestecată cu sos barbecue, salată coleslaw, castraveţi muraţi".
O porţie de mâncare costă în medie 25-30 de lei. La desert, la mare căutare se află îngheţata thailandeză, a cărei preparare se transformă într-un adevărat spectacol. Iar când vine vorba de băuturi, cei care vin la festival sunt învăţaţi cum să îşi pregătească un cocktail la ei acasă mai ales că cele mai multe ingrediente pot fi cumpărate din hipermarketuri.
Va puteţi relaxa în zone special amenajate, iar seara sunteţi invitaţi la spectacole. Festivalul de mâncare stradală se încheie duminică seară, cu un concert al trupei Vama.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, marea neagra, romani, mare, mancare, fructe, rapane, bucatarie, Midia, culinar,
Dată publicare:
09-09-2017 18:30