Stai intr-un bloc cu risc seismic ridicat? Nu vei putea incheia asigurare
Daca stai intr-un bloc cu risc seismic ridicat, nu vei fi luat in calcul de legea asigurarii obligatorii a locuintei. Asiguratorii cer modificarea proiectului si spun ca nu sunt dispusi sa ii despagubeasca pe proprietarii din cladirile cu bulina.
In acest moment, legea de asigurare obligatorie a locuintei nu mentioneaza nimic cu privire la cladirile cu risc seismic. Insa, sub presiunea companiilor de asigurare, autoritatile au trimis in Parlament un proiect de modificare a legii.
Noua forma ii poate lasa pe cei care stau in imobile cu risc ridicat sub cerul liber. Adica nu vor fi obligati sa plateasca polita pentru asigurarea obligatorie, dar nici nu vor beneficia de vreo despagubire in cazul unui dezastru, fiindca niciun asigurator nu vrea sa garanteze pentru o casa care se prabuseste sigur.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Solutii ar fi, spun locatarii, care ar prefera sa plateasca o asigurare mai scumpa, numai s-o plateasca. Doar 18 cladiri cu risc seismic au fost pana acum consolidate de Primaria Capitalei. Alte 370 sunt pe lista urgentelor.
Statul ne poate despagubi dupa un cutremur cu cel mult 20.000 de euro, scrie legea care ar trebui sa se aplice de la 1 ianuarie 2010.