Spitalele si farmaciile cu datorii, la un pas sa ramana fara medicamente
Producatorii si distribuitorii spun ca vor opri livrarile catre spitalele si farmaciile cu datorii. Din pacate, bolnavii resimt deja ca s-au epuizat stocurile.
Producatorii si furnizorii de medicamente se vor intalni joi cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, pentru a discuta situatia platilor din sistem.
Furnizorii spun ca farmaciile intarzie platile pentru ca, la randul lor, acestea nu mai primesc bani de la casele judetene de mai bine de patru luni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situatia este si mai grea la unele spitale care sunt in urma cu decontarea medicamentelor, din decembrie 2008.
Propunerea care va fi discutata joi este aceea de a se constitui un fond de rezerva la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care sa garanteze plata la timp a doctoriilor. Cele mai mari intarzieri sunt la decontarea medicamentelor din programele nationale, in special cele de oncologie si diabet.
Aceasta situatie este posibila pentru ca pe de o parte bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este sub cel din 2008, iar pe de alta pentru ca romanii inghit cu pumnii medicamente.
Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este de 15,3 miliarde de lei in 2009.