Spitalele romanesti sunt pline ochi. 1 din 4 pacienti este internat degeaba
Situatie-limita in majoritatea spitalelor mari din Bucuresti si din tara. Mai mult de 30% dintre internari sunt nejustificate, se plang medicii. Sectiile sunt aglomerate cu pacienti care ar putea fi tratati foarte bine in ambulatoriu.
Pe de alta parte, Romania si-a asumat in fata FMI reducerea numarului de internari si a cheltuielilor din spitale.
Spitalul Colentina din Capitala este, de altfel, in topul celor asaltate de pacienti cu afectiuni minore, spun chiar medicii. La spitalul de Oftalmologie ... aceeasi situatie. Si la fel in toate marile clinici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sufocat este si bugetul. O zi de spitalizare costa cel putin 100 de lei, iar daca se cer analize complicate, poate ajunge si la 1000 de lei.
Cauzele tin de sistem: intre medicul de familie si spital au disparut multe dispensare din tara. Iar la spitalele judetene nu sunt destui medici specialisti.
Iar ministrul sanatatii trebuie sa ia masuri. Potrivit lui Cseke Atilla, dintre cele cinci milioane de internari pe an, ar trebui sa reducem 10%.
Chiar si asa, am ramane fruntasi in Europa: la suta de mii de locuitori, media la noi este de 21.513 internari, in timp ce in Olanda, de pilda, este la jumatate.