Sparanghelul, medicament pentru organism si portofel. Profitul adus de un singur fir e de 10 ori mai mare decat investitia

×
Codul embed a fost copiat

Sparanghelul nelipsit de la mesele strainilor cucereste si Romania. Fermierii nostri au inceput sa cultive aceasta leguma, dupa ce au vazut ca strainii o vand la preturi uriase.

In ultimii cinci ani culturile de sparanghel din tara noastra s-au dublat. Un kilogram de sparanghel costa 50 de lei.

 

In latina sparanghelul inseamna medicament. Dar nu din acest motiv gasim aceasta leguma in meniurile restaurantelor de lux. Este pe cat de sanatoasa, pe atat de gustoasa.

In ultima vreme, meniurile restaurantelor se lauda cu zeci de preparate din sparanghel. De la supa cu nuca si parmezan pana la preparate cu fructe de mare.

Citește și
verdeata
Spanacul, loboda, urzicile si usturoiul verde, armele romanilor in lupta cu astenia de primavara

In restaurantele spaniole se consuma chiar si la micul dejun, amestecat in omleta sau cu sunca.

100 de grame de sparanghel au doar 13 calorii, dar multe vitamine. Si pentru ca cererea este mare, si culturile incep sa se extinda.

Un italian a cultivat la Comana 3500 de fire. Cultura va da randament maxim in 3 ani. Atunci va recolta de pe aceasta suprafata 4 tone de sparanghel, iar castigul va fi de aproximativ 42 de mii de euro.

Cultivarea unui fir de sparanghel costa 1 euro, insa profitul este de zece ori mai mare. Un hectar poate produce intre 8 si 10 tone de sparanghel. Asta in conditiile in care un kilogram de sparanghel se vinde cu 50 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
TOPUL celor mai des intalnite alimente in cosurile de cumparaturi ale romanilor. Cei mai multi bani se duc pe carne
TOPUL celor mai des intalnite alimente in cosurile de cumparaturi ale romanilor. Cei mai multi bani se duc pe carne

Produsele intalnite cel mai des in cosul de cumparaturi al romanilor sunt painea, legumele si fructele, dupa cum arata un studiu publicat miercuri. Dam insa cei mai multi pe carne, si nu pentru ca am manca multa, ci pentru ca e scumpa.

Spanacul, loboda, urzicile si usturoiul verde, armele romanilor in lupta cu astenia de primavara
Spanacul, loboda, urzicile si usturoiul verde, armele romanilor in lupta cu astenia de primavara

De cand s-a incalzit vremea, jumatate dintre romani fac o cura de spanac, stevie, loboda sau urzici. De la ceapa si usturoi verde, pana la untisor si leurda, fiecare este o arma in plus contra asteniei de primavara.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.