TOPUL celor mai des intalnite alimente in cosurile de cumparaturi ale romanilor. Cei mai multi bani se duc pe carne

Dată publicare: 07-05-2014 20:10
Dată actualizare: 10-05-2014 07:15


Produsele intalnite cel mai des in cosul de cumparaturi al romanilor sunt painea, legumele si fructele, dupa cum arata un studiu publicat miercuri. Dam insa cei mai multi pe carne, si nu pentru ca am manca multa, ci pentru ca e scumpa.

De regula, la o iesire la cumparaturi, 27% din bugetul de mancare se duce pe carne.

Pe locul 2 in topul cheltuielilor se afla legumele. 20% din banii pe care ii dam anual pe mancare se duc in piata pe rosii, castraveti, morcovi sau cartofi. Asta si pentru ca gospodinele nu concep mancarea gatita fara legume proaspete si o friptura fara o salata langa ea.

Pe mezeluri, romanii cheltuiesc 16% din banii alocati umplerii frigiderului. Cele mai cumparate sunt salamul, parizerul si carnatii.

Portivit unui studiu realizat de GFK, painea, legumele si fructele raman in fruntea listei de alimente. Pentru tot ce este proaspat in camara noastra se duc alti 38% din banii anuali dati pe mincare. Asta pentru ca am regasit gustul alimentelor sanatoase, dar si pentru ca sunt tot mai scumpe.

De unde le cumparam? Cele mai multe fructe si legume sunt luate din hipermarket, in timp ce alimentele proaspete, cum ar fi painea, pestele sau prajiturile, din magazinele specializate.

Iar carnea si mezelurile sunt luate in egala masura din hipermarketuri, magazine traditionale si piete.

Studiul a fost realizat la nivelul anului 2013, pe un esantion de 3.000 de gospodarii si arata o crestere, fata de anii anteriori, la consumul de fructe si legume.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO