Soferii, educati cu betoane. Parapeti pe DN1, pe portiunile cu linie continua, pana la Comarnic

Ultima actualizare: 23-03-2013 07:12

Nici vorba buna si nici amenzile nu au dat roade, asa ca autoritatile au hotarat sa-i educe pe soferi cu betoane. Pe Drumul National 1, muncitorii monteaza parapeti din beton, meniti sa desparta sensurile de circulatie.

Vor fi aplicati pe toate portiunile cu linie continua, pana la Comarnic. Separatoarele din beton ii vor obliga pe soferi sa fie mai atenti si ar trebui sa duca, implicit, la scaderea numarului de accidente, care acum este in crestere, pe acest segment de drum.

La intrarea in Ciolpani, in 5 ani de zile, 15 oameni au murit in accidente rutiere. De doi ani, de cand s-au pus parapetii, nu a mai avut loc niciun accident

In aceste conditii, autoritatile s-au gandit sa aplice aceeasi masura pentru toata portiunea de patru benzi a Drumului national 1, adica de la Otopeni si pana la Comarnic.

Lucrarile au inceput deja, iar cei mai fericiti sunt politistii, pentru ca soferii nu vor mai putea face depasiri pe linie dubla continua, viraje si intoarceri neregulamentare. Toate acestea au dus anul trecut la producerea a 78 de accidente, in care 29 de oameni au murit si 76 au fost raniti grav pe aceasta bucata de drum.

Pentru soferi, aceasta siguranta inseamna kilometri mai multi, pana la urmatorul punct unde pot intoarce.

Asadar, separatoarele de sensuri sunt bine venite. Forma lor ridica semne de intrebare.

O astfel de placa de beton are o latime de 60 de centimetri, ceea ce inseamna o portiune tot atat de mare care dispare din drum. Asa ca soferii vor trebui sa fie mult mai atenti, mai ales cand merg in paralel cu o alta masina

Placutele reflectorizante, cel putin pe parapetii de pe centura Ploiestiului, fie au fost furate, fie nu au mai fost curatate inca de la instalare. Asa se face ca in intunericul noptii, separatoarele de sensuri nu se mai vad, iar riscul de accidente creste considerabil. Cei de la Compania Nationala de Drumuri au refuzat sa vorbeasca despre asta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO