Reforma din sanatate ar putea imparti Romania in opt regiuni. "Pacientii nu vor avea de suferit"

Dată publicare: 19-03-2013 23:27
Dată actualizare: 22-03-2013 07:14


Prin proiectul de lege pus in dezbatere de ministrul Eugen Nicolaescu, judetele pierd casele de asigurari de sanatate si directiile de sanatate publica, dar si 500 de angajati, potrivit sindicatelor.

Se discuta despre desfiintarea a 80 de institutii.

Oficialii spun ca pacientii nu vor avea de suferit si ca astfel reduc birocratia.

Anuntul reorganizarii din sanatate este de fapt versiunea liberala a impartirii Romaniei in regiuni. Vor fi 7 zone, fiecare cu cate 5-6 judete, plus o zona formata din Capitala si Ilfov.

Proiectul de lege prin care ministrul Nicolaescu anunta desfiintarea caselor judetene de sanatate si a directiilor de sanatate publica este de fapt o reorganizare a institutiilor.

Ministrul a admis ca ar putea pleca din sistem aproximativ 500 de persoane.

Specialistii din casele de sanatate sustin, la randul lor, ca masurile anuntate vor duce la si mai multa birocratie.

Departe de problemele oamenilor, reorganizarea pare o miza pur politica. In paralel cu social-democratii, liberalii au infiintat si ei un grup de lucru pentru stabilirea principiilor regionalizarii, condus de proaspatul prim-vicepresedinte Klaus Iohannis, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Acesta ar trebui sa vina luna viitoare cu o harta care sa o combata pe cea a lui Liviu Dragnea. Vom avea asadar doua variante de impartire a regiunilor, in interiorul coalitiei de la Putere.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO