Reforma din sanatate ar putea imparti Romania in opt regiuni. "Pacientii nu vor avea de suferit"
Prin proiectul de lege pus in dezbatere de ministrul Eugen Nicolaescu, judetele pierd casele de asigurari de sanatate si directiile de sanatate publica, dar si 500 de angajati, potrivit sindicatelor.
Se discuta despre desfiintarea a 80 de institutii.
Oficialii spun ca pacientii nu vor avea de suferit si ca astfel reduc birocratia.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Anuntul reorganizarii din sanatate este de fapt versiunea liberala a impartirii Romaniei in regiuni. Vor fi 7 zone, fiecare cu cate 5-6 judete, plus o zona formata din Capitala si Ilfov.
Proiectul de lege prin care ministrul Nicolaescu anunta desfiintarea caselor judetene de sanatate si a directiilor de sanatate publica este de fapt o reorganizare a institutiilor.
Ministrul a admis ca ar putea pleca din sistem aproximativ 500 de persoane.
Specialistii din casele de sanatate sustin, la randul lor, ca masurile anuntate vor duce la si mai multa birocratie.
Departe de problemele oamenilor, reorganizarea pare o miza pur politica. In paralel cu social-democratii, liberalii au infiintat si ei un grup de lucru pentru stabilirea principiilor regionalizarii, condus de proaspatul prim-vicepresedinte Klaus Iohannis, potrivit unor surse citate de Mediafax.
Acesta ar trebui sa vina luna viitoare cu o harta care sa o combata pe cea a lui Liviu Dragnea. Vom avea asadar doua variante de impartire a regiunilor, in interiorul coalitiei de la Putere.