SMS-urile din cuplu, cea mai neasteptata problema pe care o aduce Codul Civil relatiei tale

Dată publicare: 23-09-2011 19:38
Dată actualizare: 01-11-2012 20:33


Se schimba regulile in familie: sotii nu-si mai pot spiona jumatatea. Daca-i citesc mesajele din telefon sau email-urile, pot ajunge in instanta.

Noul Cod Civil, care va intra in vigoare de la 1 octombrie, contine asemenea prevederi. In plus, partenerul care se simte controlat de celalalt ii poate cere despagubiri foarte mari la un eventual proces.

Prevederile introduse in noul Cod Civil ii ajuta pe cei care se considera verificati, ingraditi sau cenzurati de partenerii de viata sa se adreseze justitiei. Indiferent ca e vorba despre citirea SMS-urilor ori a email-urilor, legea spune clar: "Un sot nu are dreptul sa cenzureze corespondenta, relatiile sociale sau alegerea profesiei celuilalt sot".

In viata de zi cu zi astfel de lucruri sunt privite cu amuzament pana la un punct. Atunci cand intre soti apare insa o ruptura asemenea situatii devin serioase.

Asociatiile care lupta pentru drepturile barbatilor sustin ca trei sferturi dintre femei isi verifica sotii. Iar organizatiile care sunt de partea femeilor, sustin contrariul.

Dar la proces, cei doi soti au nevoie de probe serioase.

In cazul avocatei Elodia Ghinescu, de pilda, la un an de la disparitia sa, sotului Cristian Cioaca i s-a deschis dosar penal pentru violarea corespondentei. A fost arestat sapte zile si condamnat cu suspendare. Este, de altfel, primul dosar de violare de corespondenta in care o persoana a fost condamnata.

Si divortul Oanei Zavoranu s-a lovit de o situatie similara. Oana a depus plangere impotriva fostului sot, Ionut Pascu sau Pepe, dupa ce acesta a facut publice mai multe SMS-uri primite de ea.


VIDEO PROTVPLUS.RO