Sibiul, orasul care n-a prea gustat din criza

Dată publicare: 02-07-2010 00:00
Dată actualizare: 03-11-2012 02:10


In plina criza e inca bine la Sibiu! Si asta pentru ca orasul a reusit, in timpuri mai bune, sa atraga investitori straini si sa ofere servicii de calitate mai ales in domeniul turistic.
 

De altfel, sibienii sunt in topul romanilor cu cele mai mari salarii. Ii intrec in clasament doar bucurestenii si cei din Ilfov. La polul opus se afla judetele Calarasi, Vaslui si Neamt, potrivit unui raport al Directiei Nationale de Statistica.

Conform cifrelor oficiale in luna aprilie, salariul mediu net la nivel national a fost de 1436 de lei. Doar cateva judete au reusit sa depasesca acest prag. Printre ele si Sibiul. Specialistii spun ca in judetul Sibiu criza s-a simtit mai putin pentru ca autoritatile au stiut sa-si exploateze toate resursele.

Cele mai mari salarii sunt in servicii. E normal, daca tinem cont ca Sibiul a devenit in ultimii ani o zona turistica, bine promovata in strainatate.

La polul opus cele mai mici salarii in Sibiu se platesc in agricultura unde media ajunge la 800 de lei pe luna. Chiar si aici insa aceste venituri sunt mai mari decat in alte zone ale tarii. In acest moment in judetul Sibiu sunt disponibile peste 200 de locuri de munca, cele mai multe pentru cei fara studii superioare.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO