Second Life, viata jucata pe calculator
Second Life, un joc extrem de popular pe tot Globul, s-a transformat peste noapte intr-un adevarat fenomen. Orice pamantean cu un calculator si acces la internet poate incepe aici o viata noua. Virtuala, evident.
Pare ireal, dar 8.000.000 de oameni au incercat acest lucru. Venirea pe lume in Second Life nu este la fel de anevoioasa ca cea din viaţa reala. Trebuie doar un calculator si un cont si oricine poate incepe viata virtuala. Utilizatorul se numeste avatar, o figurina care se poate imbunatati contra cost. Sprancene, par, chiar si organe care iti definesc masculinitatea sau feminitatea.
Second Life a depasit statutul de joc, devenind un fenomen. Cei care au pus pe picioare povestea spun ca asta e viitorul internetului. Poti sa iti cumperi teren, iti faci o casa şi, daca ai noroc, te indragostesti si chiar iti intemeiezi o familie.
Divort real, provocat de o relatie virtuala. Un britanic s-a trezit ca-l paraseste nevasta, dupa ce femeia a aflat ca sotul ei avea o relatie cu o partenera virtuala, in jocul video Second Life. Pentru sotia inselata nu a contat ca, de fapt, barbatul ei nu se intalnise in realitate cu cealalta partenera.
Doar faptul ca sotul sau a simtit nevoia unei alte relatii a determinat-o sa ceara divortul. Interesant este ca cei doi soti s-au cunoscut pe un forum de internet si s-au casatorit de doua ori. O data in viata reala si a doua oara in lumea virtuala.
Pe langa interactiunea cu ceilalti opt milioane de utilizatori, Second Life este o mega-afacere. Se tranzactioneaza bunuri virtuale de peste 220.000.000 de dolari electronici.
Tranzactiile imobiliare sunt cele mai profitabile. Se pot vinde terenuri, case sau cladiri de birouri din spatiul virtual. Un magnat din Second Life si-a asigurat un trai fara griji si in lumea reala. Dolarii virtuali pot fi convertiti oricand in dolari reali.
Second Life e un loc in care distractia nu lipseste. Cluburile de noapte si barurile sunt din abundenta. Exista supermarketuri si Mall-uri de unde se poate cumpara orice, de la mancare si haine, pana la bijuterii. Cu multa usurinta, utilizatorii isi pot gasi parteneri. In spatiul virtual s-a implicat si Vaticanul. Pacatosii isi pot gasi alinare pe taramul electronic sfant. Ca si in viata reala, si aici exista infractori.
Deja marile companii internationale si-au deschis reprezentante in spatiul virtual, iar Suedia are o ambasada virtuala pentru chestiuni reale.
Pshiologii spun ca cei care opteaza pentru Second Life au probleme in viata reala. Fenomenul electronic are un raspuns si la aceasta problema: mergeti la un pshiholog...virtual.