Schimbari majore pentru telefonia fixa. Numerele de telefon pot fi pastrate chiar daca proprietarul se muta in alt oras
Apar schimbari majore pentru cei care au un telefon fix acasa. Vor putea sa-si pastreze numarul cu tot cu prefix, chiar daca se muta in alt judet. De pilda, veti putea avea numar de Bucuresti si in provincie.
Se intampla acest lucru pentru ca numarul abonatilor creste, iar dezvoltarea tehnologica nu a ocolit nici aparatul de acasa, care a devenit destept, iar cu ajutorul internetului si foarte mobil.
In 1947 daca voiai sa-ti folosesti telefonul din casa trebuia mai intai sa actionezi maneta, dupa care sa vorbesti cu operatorul unei centrale telefonice, lucrurile au evoluat pana la telefonul cu disc cu ajutorul caruia puteai sa suni direct. Astfel de aparate inca se mai gasesc in casele romanilor, dar telefoanele fixe au spart bariera internetului. Mai nou, in ton cu telefoanele smart, mobile, au devenit si ele inteligente.
Telefonul fix inteligent poate fi instalat acasa, dar este si mai util la birou. Statistica este incurajatoare pentru telefonia fixa. Anul trecut au fost cu 200 de mii de abonati mai multi decat in 2006.
Telefonul fix inteligent se conecteaza la internet, apoi prin intermediul retelei 3G la telefonul mobil din buzunar. Astfel, cu ajutorul mobilului puteti apela de pe telefonul fix, chiar daca aparatul se afla in alt oras sau chiar in alta tara.
Avantajul unei astfel de solutii: pe fix este mai ieftin decat pe telefonul mobil.
Autoritatea pentru comunicatii vine cu o propunere care va schimba telefonia fixa din Romania. Cei care tin la numarul de acasa il pot pastra chiar daca se muta din Bucuresti in Timisoara sau si-l pot porta direct pe telefonul mobil fara sa schimbe operatorul.