Scapam de cablurile de pe stalpi. Noul regulament de urbanism, aprobat
De acum nimeni nu mai are voie sa le puna pe stalpi sau sa aseze in mijlocul trotuarului tot felul de cutii de electricitate si telefonie. Decizia a fost luata de Guvern.
Ramane desigur intrebarea, cand le vor ingropa autoritatile pe cele vechi?
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Oriunde te plimbi prin Bucuresti, ai deasupra capului un paienjenis de cabluri. Primaria incearca sa le ascunda in subteran prin proiectul Net-City, insa a reusit deocamdata sa faca asta pe 30 de kilometri. In total, Bucurestiul are peste 1500 de kilometri de cabluri suspendate pe stalpi. De multe ori acestia cedeaza de atata greutate.
Operatorii de cablu spun insa ca interdictia de a folosi stalpii pentru a suspenda firele va limita extinderea serviciilor de telecomunicatii, internet si televiuziune. In special in localitatile mici care nu au bani pentru construirea unor retele subterane.
" In toate localitatile se justifica o asemenea cheltuiala? Nicaieri in lume nu exista numai retele ingropate. In orasele mari unde exista mai multi operatori se pot imparti costurile, se poate gasi o solutie alternativa ca Netcity sau o solutie mai buna care mai bine ca Netcity. Ce faci intr-o localitate mica unde este un singur operator de telecomunicatii cu fir", spune Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu.
Aceleasi reguli se vor aplica si pentru echipamentele legate de distributia de energie electrica, alimentarea cu apa, termoficare, chiar si pentru automatele de semaforizare.