Casele cu valoare arhitecturala, salvate de la demolare si nu prea!
Noua legislatie privind restrictiile urbanistice, introdusa in aceasta toamna, nu mai permite derogari excesive prin planuri urbanistice zonale.
Insa in Capitala nici nu garanteaza interzicerea demolarii unor constructii de valoare. Primariile sectoarelor inca pot aproba cladiri inalte prin planuri urbanistice de detaliu, iar investitorii s-au mutat cu cererile la edilii de sector.
Introducerea restrictiilor urbanistice a salvat aproape 80 de case cochete din Bucuresti, ce urmau sa fie daramate. Nu mai exista presiune la Consiliul General al capitalei, unde investitorii cereau inainte permisiunea sa demoleze cladiri aflate in zone importante. Acum, solicitarile s-au mutat la primariile de sector, unde sunt aprobate planuri de detaliu, numite pe scurt PUD-uri, care permit ridicarea unor cladiri mai inalte, in locul unora vechi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Specialistii sustin ca pe langa autonomia primariilor de sector, modul cum a fost ridicat in timp orasul lasa loc de abuzuri.
In ultimii 20 de ani in Capitala au fost demolate aproximativ 1.000 case cu valoare arhitecturala.