Santierele crizei, sursa inepuizabila de praf!
Nori negri deasupra Capitalei: autoritatile se tem ca santierele crizei vor dubla nivelul de poluare din Bucuresti. In oras sunt mai multe foste fabrici demolate, unde dezvoltatorii au amanat inceperea unor noi constructii.
Primaria pregateste noi restrictii pentru santierele incepute, cu obligatii pentru constructori, ca in tarile civilizate. Pana acum, au tot fost amendati, dar situatia nu s-a imbunatatit nicicum.
"Intentionam in colaborare cu ei, sa-i ajutam, pentru ca nu putem sa dispunem de proprietatile lor, altfel n-o sa poata sa ramana in situatia in care sunt acum, pentru ca este o sursa de poluare, o zona de poluare si e ca o rana in mijlocul sectorului 3", declara Liviu Negoita.
Fara sa comenteze demolarile, dezvoltatorii spun ca la un moment dat vor construi si suprafetele respective vor fi luna. In sectorul 4, constructorul isi face curatenie in zona santierului, pentru ca noile imobile sunt aproape gata. La doi pasi de ele insa, e dezastru ecologic.
Edilii promit in cateva luni amenzi si resctrictii mari pentru santiere: vor fi impuse garduri-cortina, panouri si planse antipoluare peste constructii si daramaturi.
"As vrea sa se inteleaga ca mai mult ca niciodata nu mai am de gand sa ma mai tin cu mangaieri pe cap, cu discurs pansament", ameninta Sorin Oprescu.
Bucurestiul e cea mai poluata capitala din Europa, cu 270 de tone de praf pe kilometrul patrat.