S-au calcat in picioare pentru sansa de a studia in strainatate!
Speriati de Romania si de gandul ca aici vor ajunge muritori de foame, cu diplome in buzunar, mii de studenti si elevi s-au calcat marti in picioare ca sa prinda o bursa la o universitate cu traditie din occident.
Scoli inalte, din Marea Britanie, Austria, Olanda, Elvetia, sau Franta, si-au prezentat oferta la Timisoara.
Atrasi de mirajul unor diplome cu greutate, mii de tinerii s-au imbulzit pe scarile targului. Din pacate pentru multi dintre cei prezenti, nivelul de cunostinte ridicat a fost o conditie esentiala pentru ca ei sa fie admisi la o institutie de invatamant din strainatate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Spre exemplu, media la examenul de bacalaureat trebuia sa fie mai mare de 8, iar candidatii sa detina cunostinte temeinice de limba engleza. Nici taxele nu sunt de neglijat. Daca in cateva universitati scolarizarea este gratuita, cele mai multe vor pentru un an de studiu mii de euro.
Dupa numai o ora de la deschidere, incaperile erau intesate cu peste 500 de oameni. Sunt avantajati cei cu studii de economie, comunicare, limbi straine sau IT.
Cum era de asteptat, tinerii s-au orientat spre acele universitati care au taxe simbolice. Parintii nu au cum sa ii sustina financiar.
Cele mai atractive programe sunt in Danemarca. Studentul nu plateste nimic, dar este obligat sa isi asigure cazarea si cheltuielile de intretinere.
La polul opus se afla scolile de top din Marea Britanie: un singur an costa 3.300 de lire, plus caminul si masa. Olanda este la jumatatea drumului, cu 1.700 de euro.