Guvernul i-a lasat fara burse pe studentii eminenti


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 05:57
Data publicarii: Vineri 26 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Daca ei nu se tin de cuvant, noi de ce am face performanta?".
Astfel de intrebari ii macina pe cei mai destepti dintre tinerii nostri care nu si-au mai primit de luni de zile bursele de studii, desi Guvernul le cere sa straluceasca in domeniile lor.

 

Zeci de studenti romani au plecat sa studieze in strainatate printr-o bursa oferita de Guvern, dar s-au trezit ca timp de cateva luni statul nu le-a trimis banii necesari. Adica taxe de studii, cazare, mancare si transport.

Fara burse au ramas si mii de doctoranzi, din cauza unor estimari gresite. Acestia ar fi trebuit sa isi ia banii prin Ministerul Muncii, pentru ca aceste burse se dau din bugetul Uniunii, adica din fonduri gestionate de aceasta institutie.

Pe romaneste, sunt mai multi doctoranzi decat fonduri, asa ca, fara suparare, nimeni nu mai beneficiaza de bursa. Tradati de Guvern se simt si 49 de romani care studiaza in strainatate printr-un program finantat de stat. Teoretic. Practic unii au fost deja dati afara din camin pentru ca n-au avut din ce sa isi achite taxele.

Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, promite ca situatia se va rezolva curand. La fel de optimisti sunt si oficialii din Ministerul Muncii care garanteaza ca bursele vor fi platite retroactiv.

 

Tags: invatamant, burse,

VIDEO PROTVPLUS.RO