Afla aici ce se schimba in noua lege a educatiei!

08-03-2010 00:00


Alta programa, alte manuale, alta admitere in liceu. Prin asta vor trece din nou elevii, si asa bulversati de toate modificarile ultimilor ani. Cele mai importante schimbari se petrec in invatamantul prescolar.

Raman 10 ani obligatorii, numai ca nu din clasa intai pana intr-a X-a, ci de la grupa pregatitoare de la gradinita si pana in clasa a IX-a inclusiv.

Ca sa intre la liceu, adica sa treaca in clasa a X-a, copiii vor participa la o testare nationala. Se renunta astfel, la repartizarea computerizata in functie de mediile obtinute in clasele V-VIII.

In plus, pe parcursul anilor, fiecare scolar va avea un portofoliu personal, in care vor fi trecute nu doar notele, ci si activitatea lor extrascolara.

Cu alte cuvinte, scolarii vor avea o carte de identitate. Din aceste notite dascalii vor afla cat de activ a fost elevul la ore, daca a participat sau nu la olimpiade, daca era in topul clasei sau dimpotriva la coada. Ideea ii dezavantajeaza din start pe chiulangii.

De asemenea, liceele foarte cautate vor putea organiza si un examen separat de admitere.

Din cele 100 de pagini ale legii invatamantului aflam ca examenul de la sfarsitul gimnaziului se modifica pentru a patra oara, admiterea pentru a sasea oara iar bacalareatul este deja la a saptea schimbare.

VIDEO PROTVPLUS.RO