Romanii se indatoreaza la banci ca sa manance
Romanii carora nu le mai ajung banii de la un salariu la altul isi cumpara mai nou parizer si salam, folosind cardul de credit.
Cu alte cuvinte, iau de la banci ca sa manance si multi sunt deja supra-indatorati.
In Romania, 2.800.000 de persoane tin in portofel un card de credit. Multi si l-au facut in ideea ca vor avea la dispozitie o anumita suma de bani pentru zile negre. Si iata ca acestea au venit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca prin 2007 sau 2008 romanii foloseau cardul de credit pentru vacante sau ca sa isi cumpere obiecte costisitoare, acum isi iau de-ale gurii din acesti bani cu dobanzi usturatoare. E drept ca si tranzactiile au scazut cu 8 procente, semn ca produsele cerute nu sunt neaparat scumpe.
Cele mai recente statistici arata ca in prag de Craciun s-au facut cele mai multe tranzactii cu carduri, inclusiv cu cele de credit. In fiecare secunda se inregistrau doua astfel de operatiuni, spun cei care au monitorizat fenomenul.
Este bine de stiut, insa, ca in cazul unui imprumut, daca perioada de gratie de maximum 60 de zile este depasita, pe cardul de credit se percep dobanzi chiar si de 30%.