Romanii nu mai cumpara carne de porc din magazine!
Criza carnii contaminate cu dioxina i-a trimis pe cei mai speriati dintre romani sa cumpere porc, direct, din curtile taranilor!
Si asta pentru ca oamenii se tem in continuare ca marfa de la magazin ar putea avea unele probleme. In tot acest timp, reprezentantii companiilor de prelucrare a carnii anunta pierderi record.
Companiile de prelucrare a carnii spun ca vand in continuare cu 80% mai putin decat inaintea scandalului. Asta chiar daca au trecut deja doua zile de cand autoritatile declara ca nu mai exista niciun pericol si recomanda populatiei sa nu mai aiba retineri in a procura carne din magazinele autorizate.
Efectul anuntului este, insa altul. Oamenii cauta sa cumpere carne din curtile taranilor sau din piete spre disperarea companiilor care de obicei, in prag de sarbatori, aveau vanzari in medie cu 10% mai mari.
Producatorii, procesatorii si vanzatorii de carne insista ca nu avem de ce sa ne temem. Acestia sustin ca mai exista niciun kilogram de carne cu dioxina in magazinele din Romania. Mai mult considera ca cei care iau porcul de pe marginea drumului risca enorm.
Potrivit Romalimenta, in gospodariile taranilor din Romania sunt circa 4 milioane de porci, de aproape 4 ori mai multi cati ar fi crescuti in fermele autorizate.
Vezi aici ce este dioxina si ce efecte are asupra sanatatii tale!