Romanii isi abandoneaza masinile ridicate. Nu pot plati taxa de recuperare
Curtea Administratiei Domeniului Public din Timisoara s-a transformat intr-un adevarat cimitir de masini. Aici ajung toate autoturismele parcate ilegal si mai apoi ridicate.
In vremuri ca acestea, multi proprietari nu mai au cu ce sa plateasca taxa de recuperare, asa ca isi abandoneaza pur si simplu autoturismele. Peste 150 zac in curtea Administratiei Domeniului Public din Timisoara, unele si de un an de zile.
Din cand in cand mai vine cate un posesor sa recupereze casetofonul sau bateria si le transmite autoritatilor ca pot pastra vehiculul.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Soferi care implora echipajele ce le ridica autoturismele parcate ilegal pot fi vazuti frecvent pe strazile din Timisoara. E simplu: daca masina ajunge la ADP trebuie sa plateasca 800 de lei, daca vor sa o ia inapoi in 24 de ore. Multi sunt nevoiti sa renunte la vehicul.
Sefii depozitului de masini se tem ca numarul autoturismelor abandonate o sa tot creasca.
"Numarul lor a crescut de trei, patru ori. Stim motivul, criza si lipsa banilor. Am ajuns sa avem in depozit peste 140, 150 de masini dupa care nimeni nu vine sa le revendice", spune Petru Toia, sef serviciu ridicari auto.
In parcarea prafuita zac si masini Skoda, Renault, VolksWagen si chiar un BMW X5.
Proprietarii au termen un an sa-si ia masina din curtea ADP. La final trebuie sa plateasca 2625 de lei. Altfel, masina le este vanduta la licitatie si daca nu se cumpara in sase luni, sfarseste la fier vechi.