Romanii, disperati! Isi cedeaza creditele imobiliare la preturi de nimic!

Dată publicare: 22-09-2009 00:00
Dată actualizare: 07-04-2012 17:32


Speriati ca nu mai au cum sa plateasca ultimele rate pentru o locuinta noua, aproape de finalizare, foarte multi romani dau anunturi pe internet si in ziare prin care isi cedeaza contractele.


Situatia unora este atat de delicata, incat cer pe casa jumatate din cat au dat ei si asta pentru ca proprietarii au o problema serioasa in a gasi clienti pentru cedarea contractelor: au concurenta directa din partea dezvoltatorilor. Practic, acestia fie au redus si ei preturile, fie construiesc in aceleasi cartiere noi locuinte cu suprafete mai mici, care costa mai putin.

Astfel, doar cine a cumparat pana in prima jumatate a lui 2007 o locuinta are sanse reale sa scape fara o pierdere semnificativa. Putini mai au si timpul necesar, pentru ca nu au obtinut finantarea estimata initial de banca, iar acum sunt presati de finalizarea proiectelor.

In acest context, agentii imobiliari au din nou serios de lucru: investitorii cu bani multi i-au pus sa vaneze ofertele pe care le fac romanii disperati.

Atentie, insa, la ofertele particularilor cu locuinte contractate in 2008. Acestia fac reduceri doar de ochii lumii. In lei, un avans de 40.000 de euro dat anul trecut este egal acum cu unul 30.000, din cauza cursului de schimb. Asadar, unde e discountul?!


VIDEO PROTVPLUS.RO