Românii dau tot mai mulți bani pe cosmetice și preferă produsele sofisticate

Ultimul update: Luni 07 August 2017 22:45
Data publicarii: Vineri 04 August 2017 20:17
Categorie: Social

Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, românii care au un anumit standard au început să fie tot mai sofisticaţi şi mai atenţi la produsele de îngrijire pe care le folosesc.

Aşa că, în materie de cosmetice şi parfumuri, vânzările au crescut cu 20 procente faţă de anul trecut. Oamenii nu s-au mai limitat la hipermarket şi au trecut direct pragul magazinelor de profil.

Vânzările de produse cosmetice şi de parfumerie cresc constant de la o luna la altă. Datele Institutului Naţional de Statistică arată un plus de peste 22% la începutul verii, faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Sunt produsele cu un preţ mai ridicat, care se vând în magazine specializate. Dar, când vine vorba de frumuseţe, cine se mai uită la bani?

”Nici nu vreau să fac un calcul, pentru că sunt ferm convinsă că m-aş speria. Încerc să merg mai mult pe produse organice, la noi sunt destul de rar întâlnite, deci automat au şi un preţ mai ridicat”, spune o femeie.

”Îmi cumpâr cât de multe posibil şi cât de des posibil. Uneori am nevoie, alteori pentru că nu am ce fac cu banii şi, nu ştiu, îmi place să îmi cumpăr”, spune altcineva.

Iar preţurile pot fi şi mai piperate dacă vorbim despre produse profesionale, care se vând în saloanele de înfrumuseţare.

Ştefania Postică, estetician: ”În urmă tratamentului, mă întreabă: mă simt foarte bine cu crema asta pe faţă, ce mi-ai aplicat? Preţurile diferă în funcţie de gama. Pornesc de la 200 de lei cremele de hidratare, de curăţare. Demachiant, apă tonică şi pot ajunge la 2.300 de lei cremele anti-aging cu colagen, cu moleculă foarte mică.”

Vânzările sunt mai mari în oraşele importante, unde şi nivelul de trăi este mai ridicat. Totuşi, românii dau de până la cinci ori mai puţini bani pe produse cosmetice sau parfumuri decât alţi europeni.

28 de lei este suma medie cheltuită de o familie din România pe luna pe cosmetice, cu 5 lei în plus faţă de anul trecut, potrivit INS. Ce cumpărăm? Mai mult parfumuri şi produse de machiaj, în timp ce în vestul Europei sunt mai populare cele de îngrijire a pielii.

Cifra de afaceri din acest sector a depăşit 5 miliarde şi jumătate de lei, anul trecut, România fiind una dintre ţările cu cea mai mare creştere din Europa.

Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila
Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila
VIDEO PROTVPLUS.RO
100 de ani
Un bărbat din Maramureş, care suferă de o boală gravă, a reuşit să ajungă la 100 de ani
Un profesor este cercetat disciplinar după ce a pălmuit un elev. De ce s-a enervat
Profesoară din Alba, relații sexuale cu un elev de 14 ani. Ce s-a găsit în telefonul lui
Bustul Arethiei Tătărescu, mutat pentru că avea sânii prea mari. Sculptorul e dezamăgit
Ziua Îndrăgostiților. Cadoul unui tânăr pentru iubită: ”Ca să nu mai cumpăr mereu flori”
O profesoară de 34 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev de 14 ani
Gabriel Balacean
Povestea lui Gabriel, un băiat care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
Cât de poluat e aerul din Capitală? Aplicația care arată în timp real zonele periculoase
Restaurantele-magazin cu care românii au dat lovitura. ”Nu am mai întâlnit așa ceva”
Monumentele istorice din Băile Herculane încep să se prăbuşească. Autorităţile ridică din umeri
Săptămâna în care preţul florilor se triplează. Preţul unei crizanteme la tarabă
Garam masala, zatar sau sumac. Noile ingrediente preferate ale românilor