Romanii au inceput sa puna pret pe spatiul verde din fata casei. Cum arata o gradina de 10.000 de euro

Dată publicare: 18-04-2015 17:27
Dată actualizare: 21-04-2015 07:05


Intr-o cautare fireasca de liniste si frumos, iata ca si romanii au inceput sa puna mai mult pret pe spatiul verde din fata casei. Si cum primavara este anotimpul pentru amenajari, a inceput goana dupa flori si arbusti.

Cine nu are timp si nu se pricepe poate apela inclusiv la firmele specializate in gradinarit.

La targul de primavara deschis in Arad predomina muscatele si garofitele. Costa intre 10 si 35 de lei un ghiveci, dar sunt florile perfecte pentru balcon, terasa sau curte.

Ioana a amenajat impreuna cu sotul ei o gradina care starneste invidia vecinilor. Artarii, ciresii japonezi si molizii argintii formeaza raiul in care cei doi soti uita de stresul de la serviciu.

"La inceput a fost un teren plat, a fost gradina bunicilor, care incet a prins contur, am amenajat si un iaz. Costurile sunt ridicate si un iaz creste costul, dar aici avem deja o gradina matura, insa in fiecare an adaugam plante noi", spune Ioana.

Curtea este si spatiu ideal pentru fetitele ei de 2 si 5 ani.

"Coltul preferat imbina linistea cu energia apei. Aici citesc, aici avem pestii din iaz, aici le place si fetelor sa vina sa hraneasca pestii", mai spune Ioana.

Dupa ce a trait multa vreme in Bucuresti, Marius s-a retras cu familia intr-o localitate de langa Timisoara. Aici a decis sa-si faca nu doar un camin, ci si un spatiu de relaxare.

"Asta e o cheltuiala care merita. Am facut asa, treptat, dupa cum am avut bani, doar in jurul casei, dupa aia m-am extins", spune Marius.

Marius plateste in medie 375 de lei pe luna unei firme de gradinarit. O data pe saptamana, specialistii vin sa ii ingrijeasca florile, arborii si arbustii.

De la 500 de euro porneste costul amenajarii unei gradini de 100 de metri patrati, insa in functie de plantele alese puteti ajunge la zeci de mii de euro.

Tags: gradini, amenajari,


VIDEO PROTVPLUS.RO