Romanii au cumparat in 2010 mai putine produse ca in 2009 cu aceiasi bani


Ultimul update: Sambata 14 Iulie 2012 00:09
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2011 00:36
Categorie: Stiri Sociale
Cumparaturi

Bugetul lunar alocat de romani pentru alimente si produse de ingrijire a locuintei a ramas aproximativ la fel in 2010, comparativ cu 2009, dar volumul a scazut, iar cheltuielile cu unele produse au fost reduse sau chiar eliminate.

Astfel, bugetul de cheltuieli s-a ridicat anul trecut la 710 lei pe luna, fata de 719 lei in 2009. Cu toate acestea, in Bucuresti a fost resimtita o scadere cu aproximativ 5% a bugetului mediu lunar de cheltuieli alocat alimentelor si produselor pentru locuinta, potrivit unui studiu.

Potrivit studiului, patru din cinci persoane au recunoscut ca au remarcat anul trecut cresteri de preturi, iar masura luata de acestia a fost reducerea cheltuielilor pe anumite categorii de produse.

"Cel mai des mentionat ca fiind afectat de reducerea cheltuielilor a fost segmentul de bauturi, precum vin, spirtoase si bere, acestea fiind primele produse eliminate din cosurile de bauturi in 2010. Alte categorii cumparate mai putin din cauza inflatiei alimentare au fost snacks-urile sarate, racoritoarele carbonatate, ciocolata, alimentele organice, biscuitii si cafeaua", a declarat, intr-o conferinta de presa, Bogdana Baltasiu, Client Service Manager Customer Research in cadrul Nielsen.

Totodata, romanii au mai taiat, printre altele, din cheltuielile alocate alimentelor pentru bebelusi, juice-urilor, cerealelor pentru micul dejun, inghetatei si ceaiurilor.

Sursa: Pro TV

Jumatate dintre cosurile de la supermarket sunt contaminate cu E.coli
2010, anul in care romanii vor munci mai mult pe aceiasi bani
Preturile la carnea de miel, mai mici cu 20% fata de anul trecut
VIDEO PROTVPLUS.RO