Romanii au cumparat in 2010 mai putine produse ca in 2009 cu aceiasi bani
Bugetul lunar alocat de romani pentru alimente si produse de ingrijire a locuintei a ramas aproximativ la fel in 2010, comparativ cu 2009, dar volumul a scazut, iar cheltuielile cu unele produse au fost reduse sau chiar eliminate.
Astfel, bugetul de cheltuieli s-a ridicat anul trecut la 710 lei pe luna, fata de 719 lei in 2009. Cu toate acestea, in Bucuresti a fost resimtita o scadere cu aproximativ 5% a bugetului mediu lunar de cheltuieli alocat alimentelor si produselor pentru locuinta, potrivit unui studiu.
Potrivit studiului, patru din cinci persoane au recunoscut ca au remarcat anul trecut cresteri de preturi, iar masura luata de acestia a fost reducerea cheltuielilor pe anumite categorii de produse.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Cel mai des mentionat ca fiind afectat de reducerea cheltuielilor a fost segmentul de bauturi, precum vin, spirtoase si bere, acestea fiind primele produse eliminate din cosurile de bauturi in 2010. Alte categorii cumparate mai putin din cauza inflatiei alimentare au fost snacks-urile sarate, racoritoarele carbonatate, ciocolata, alimentele organice, biscuitii si cafeaua", a declarat, intr-o conferinta de presa, Bogdana Baltasiu, Client Service Manager Customer Research in cadrul Nielsen.
Totodata, romanii au mai taiat, printre altele, din cheltuielile alocate alimentelor pentru bebelusi, juice-urilor, cerealelor pentru micul dejun, inghetatei si ceaiurilor.