Romanii, mai bolnavi decat restul lumii!

09-10-2008 00:00


Tratamente

Statisticile privind sanatatea romanilor sunt din an in an mai pesimiste. Stresul, fumatul, consumul de alcool, alimentatia neadecvata si sedentarismul sunt doar cateva cauze care ne afecteaza sanatatea.


Astfel, riscul de diabet zaharat a fost identificat la peste 3,3 milioane de persoane.

Si numarul celor care au hepatita a crescut in tara noastra, astfel ca, in prezent, 7 % din populatie este infectata cu hepatita B, o boala care distruge celulele ficatului. 

Numarul bolnavilor de cancer a crescut si el in ultimii ani. In acest moment, aproximativ 500.000 de oameni sunt diagnosticati cu aceasta boala cumplita.

Oncologii spun ca pe langa cel de san sau de col uterin (peste 700.000 de femei risca sa dezvolte un astfel de cancer), din ce ce in ce mai frecvente sunt cancerele rectale, de colon si la gat.

Afectiunile cardiovasculare figureaza ca factor de risc la 7% din populatie. Aproximativ 800.000 de oameni au aflat ca pot dezvolta in viitor boli de inima.

Mai grav este ca, potrivit medicilor pediatri, din ce in ce mai multi copii sunt diagnosticati cu boli cronice. In topul bolilor se afla afectiunile oftalmologice, intarzierile de crestere si rahitismul. 

Hrana de tip fast-food, ghiozdanele grele, dar si lipsa de miscare sunt cauzele principale care ne imbolnavesc copiii.

Insa nu toti oamenii sunt la fel de bolnavi ca noi. Potrivit revistei Forbes, in topul celor mai sanatoase tari din  lume se afla Islanda, urmata de Suedia, Finlanda, Germania si Elvetia. Pentru intocmirea acestui clasament s-au luat in considerare date ca: rata mortalitatii infantile, rata bolnavilor de tuberculoza, nivelul de poluare din aer, apa si sol, numarul de medici per mia de locuitori si speranta de viata ale fiecarui stat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO