Risipa pe bani publici: doua calesti si o corabie! S-a intamplat in Galati

16-05-2010 00:00


Unde sunt vremurile de altadata, cand bugetul acoperea toate cheltuielile fara rost facute de oficiali? Continuam cu alte exemple de risipa

Responsabilii de la Consiliul Judetean au dat 1 milion de lei pe o corabie si 15.000 de euro pe doua trasuri, care nu s-au miscat din loc.

Si nici nu vor porni curand la plimbare pe un drum fara pulbere sau pe Dunare, pentru ca lucrurile sunt mai complicate decat par.

Cand au cumparat prima trasura de 20 de locuri de la Oradea, autoritatile s-au gandit ca ar putea fi folosita la evenimente. Nimeni nu a luat in calcul ca alamurile si trompetele vor speria caii. Si ca trasura este prea grea. Asa ca se umple de praf in garaj.

Cealalta trasura, de numai doua locuri, a fost cumparata pentru a-i plimba pe oaspetii de seama, de 1 decembrie sau 24 ianuarie. N-a folosit-o nimeni, tot pentru ca nu sunt cai care sa fie inhamati. Consiliul Judetean spera sa primeasca in administrare de la stat

Asa s-au dus aproape 15.000 de euro. O alta investitie controversata a fost cea pentru construirea unui panzar moldovenesc, o replica dupa corabiile din vremea lui Stefan Cel Mare. Intentia autoritatilor de a-l inchiria grupurilor de turisti pentru croaziere, s-a dus pe apa... Dunarii, pentru ca nimeni nu s-a aratat interesat. Acum, panzarul urmeaza sa fie expus pe faleza.

Corabia a inghitit aproape un milion de lei noi, iar Consiliul Judetean trebuie sa scoata alti bani in fiecare an pentru intretinere.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO