Retete pentru masa de Paste. Cum se prepara stufatul de miel oltenesc sau friptura in crusta de verdeturi si unt

×
Codul embed a fost copiat

Daca ati incheiat cumparaturile de Paste, asta nu inseamna ca nu mai puteti face mici modificari in meniul festiv.

Poate vreti, de exemplu, sa incercati anul acesta un stufat de miel ca in Oltenia, cu praz si menta, sau poate o friptura la cuptor in crusta de verdeturi si unt, ca-n Maramures.

O incununare a aromelor de primavara: stufatul - combina carnea de miel cu verdeturi din belsug. In Oltenia, stufatul e nelipsit de pe masa de Paste. Folositi carne cu os, pentru ca da mancarii si mai multa aroma.

Gabriel Chitulescu, bucatar: "Pentru stufatul de miel oltenesc, cu praz, avem nevoie de spata de miel, coasta de miel, bineinteles praz, ceapa verde, usturoi verde, usturoi uscat, vin alb, supa de zarzavat, menta proaspata."

Stufatul se prepara in cuptor, la foc mic, timp de o ora si jumatate.

Citește și
preturi bucuresti - stiri
Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine piete din Bucuresti. Intr-un singur loc puteti cumpara miei vii
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Ciorba de miel - un alt preparat traditional - se acreste in Moldova cu bors. Alte gospodine ii dau gust cu corcoduse sau zeama de varza. Doamna Dana din Constanta in schimb o face groasa, ca o crema.

Se adauga apoi apa, mazarea si cartofii, peste care se presara boia iute. Zeama de varza si, la final, smantana grasa.

In Maramures vedeta pe masa de Paste e friptura de miel la cuptor, impanata cu usturoi si slaninuta afumata, imbracata in crusta din patrunjel, cimbru si usturoi amestecate cu unt sau umpluta cu legume.

Michael Pascale, bucatar: "Mielul a fost in bait timp de 2 zile pentru a fi mai fraged si mult mai gustos. Mielul il punem tot si se va taia la masa."

Alaturi se servesc nu una, ci doua garnituri: de legume si de varza trasa la tigaie si coapta la cuptor. Gospodinelor grabite, care vin de la serviciu, un fost concurent Master Chef le propune cotlete de miel gata in numai 10 minute cu garnitura de ciuperci in sos alb si morcovi glazurati in miere.

Bogdan Roman, concurent Master Chef: "Cotletele o sa le gatim nu chiar traditional ci foarte rapid, la tigaie trase in ulei si dupa care le savuram gustul. In 10 minute ar trebui sa fie gata reteta In acelasi timp o sa folosim ciuperci de padure, un mix culese din padurile din imprejurimi mai exact: galbiori, burette de fag, champignion si trambita cucului. O sa facem un sos cu smantana de oaie, smantana foarte groasa si langa ele niste morcovi baby."

La masa, carnea de miel merge cel mai bine cu vin rosu sec, dar in functie de garnitura si preferinte puteti opta si pentru unul alb sau roze.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Ce program au de Paste 2016 magazinele si mall-urile. Judetele unde va fi deschis chiar si duminica
Ce program au de Paste 2016 magazinele si mall-urile. Judetele unde va fi deschis chiar si duminica

Supermarketurile, hipermarketurile si magazinele cash&carry au program normal sau prelungit pana vineri, redus sambata si luni, 30 aprilie si 2 mai, si vor fi inchise in general duminica, in ziua de Paste.
 

Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine piete din Bucuresti. Intr-un singur loc puteti cumpara miei vii
Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine piete din Bucuresti. Intr-un singur loc puteti cumpara miei vii

Bucurestenii care isi fac aprovizionarea de Paste trebuie sa stie ca uneori la pomul laudat chiar poate merge cu sacul.

Combinatiile sanatoase pentru masa de Paste. Cum trebuie gatita si mancata carnea de miel
Combinatiile sanatoase pentru masa de Paste. Cum trebuie gatita si mancata carnea de miel

Ne indreptam azi atentia spre carnea de oaie. Pastrama si o portie de coaste pot fi consumate tot timpul anului. Sunt surse excelente de proteine de calitate.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.