RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul cu untura de rata si ardei iute pentru un gust "a la MasterChef" al sarmalutelor
Sarmale cu piftie, servite pe aceeasi farfurie. Pentru multi, combinatia intre cald si rece poate suna ciudat.
La Isverna, in Mehedinti, nu exista, insa, masa de Craciun fara ea. A aflat asta si chef Foa, care si-a pus amprenta pe cele doua preparate traditionale.
Chef Foa si Mamaia Iana au pregatit impreuna sarmalele si piftia pentru masa de Craciun.
Daca, la racitura au mers pe traditie si pe cateva secrete legate de condimente, la sarmale s-au schimbat lucrurile.
Chef Foa a folosit untura de rata pentru a cali ceapa si a pus ardei iute in amestec. Iar carnea n-a dat-o prin masina, ci a folosit faimosul sau iatagan turcesc, pentru ca asa se pastreaza mult mai bine gustul.
Rudele Mamaiei Iana au aflat ca chef Foa a venit de la Bucuresti si le-a calcat batatura. Au dat fuga sa-l cunoasca pe cel care lucreaza cot la cot cu "master" Patrizia si "master" Adrian, cum li se spune in zona juratilor de la Masterchef. Dupa o binemeritata pauza, bucatarii de serviciu s-au intors la lucru.
Piftia a stat la fiert, pe vatra, aproape cinci ore. Termenul folosit de Mamaie este mult mai simplu: "Pana a picat carnea de pe os." In schimb, cele cateva grade cu minus de afara au inchegat racitura imediat. Nu a mai fost nevoie artificii orasenesti, precum folosirea gelatinei.
Intre timp, s-au gatat si sarmalele. Verdictul l-au dat membrii familiei Rosu, adunati, cu mic cu mare, la claca. Printre fuioare si vartelnite s-a facut ad-hoc o degustare a la Masterchef.
Sursa: Pro TV
Etichete: masterchef, chef foa, craciun, sarmale, retete,
Dată publicare:
20-12-2014 19:44