Reteta perfecta pentru a gati curcan de Ziua Recunostintei. Friptura savuroasa este tot mai cautata si la noi in restaurante
Americanii sarbatoresc Ziua Recunostintei. Prin traditie, ei ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce au reusit in viata si la masa festiva se infrupta din curcanul rumenit in cuptor.
Friptura savuroasa este tot mai cautata si la noi in restaurante, dar prea putini au rabdare sa prepare acasa un curcan intreg, umplut cu sunca, portocale sau fructe uscate. La sfarsitul fiecarui noiembrie, de Ziua Recunostintei, americanii se aduna in familie, si in centrul mesei sta prin traditie un curcan.
Curcanul nu devine suculent si gustos, decat cu o umplutura ca la carte. Iata ce ne recomanda bucatarii: "Se unge sub piele cu sosul de vin rosu. Avem si umplutura de curcan traditionala, cu ceapa, sunca, fructe uscate, usturoi si crutoane. Deasupra ii punem niste bacon ca sa nu se usuce si sa ii dea aroma de afumat."
E adevarat ca Ziua Recunostintei nu are acelasi succes pe care il au alte sarbatori importate de la americani, precum Valentine's Day sau Halloween. Dar, in fiecare an gasim si noi motive pentru care sa multumim cuiva. Si putem baga mana in foc, clientii care vor gusta din curcanii pregatiti le vor fi recunoscatori bucatarilor.
Daca imaginile v-au facut pofta, puteti sa incercati asta acasa de Craciun. Untul nu trebuie sa lipseasca, iar umplutura dintr-un curcan, neaparat intreg, puteti sa o faceti si cu portocale sau sunca si carnati.
Si nu va veti plange de oferte. Ferme de curcani exista in toata tara, iar importurile de curcani vii au crescut de 27 de ori in ultimii 7 ani. In 2014 Romania a importat 258 de tone de curcani vii, de 27 de ori mai multi ca in 2008. Iar in 2013 am importat peste 13.000 de tone de carne de curcan, din tari precum Ungaria, Italia, Polonia, Germania si Franta.