Reguli noi la facultate. Sotul nu mai poate fi seful sotiei decat acasa


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 22:30
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2011 18:19
Categorie: Stiri Sociale

Noua lege a educatiei incepe sa produca primele efecte chiar de saptamana viitoare. Asta inseamna ca, pana atunci, din universitati ar trebui exmatriculat... nepotismul.

Concret: tatal nu mai poate fi directorul fiului, fiicei, nurorii sau ginerelui si tot asa pana la gradul 3 de rudenie. Altfel, universitatea ramane fara finantare.

Senatul Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, unde predau cel putin trei familii, trebuie sa gaseasca repede solutii. Chiar rectorul Lizica Mihuta o are in subordine pe nora sa, Bianca.

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, vestita este familia Avarvarei, in care fostul rector Ioan a fost pe rand seful sotiei Teona, al fiului Bogdan si al fiicei Catrinel Simona. Actualul rector sustine insa ca problema de incompatibilitate s-a rezolvat pentru ca tatal a iesit la pensie.

La Politehnica Bucuresti parintii sunt cei care si-au adus copiii dupa ei. La Energetica avem tata si fiu, la Inginerie Electrica tata- fiica si tata- fiu, iar la catedra de Fizica, tatal este din nou seful fetei.

Noua lege a educatiei spune clar: "persoanele care se afla in relatie de soti, afini si rude pana la gradul al III-lea inclusiv nu pot ocupa concomitent functii, astfel incat unul sa se afle fata de celalalt intr-o pozitie de conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala".

Rectorii trebuie sa gaseasca solutii pana pe 9 februarie. Altfel intervine Corpul de Control.

 

 

Tags: invatamant,

40% dintre adolescentii romani de 15 ani, semianalfabeti
Catalogul online, cosmarul elevilor. Parintii il rasfoiesc cu mare interes
Asa arata viitorul: 1 din 100 de studenti devine patron dupa absolvire
VIDEO PROTVPLUS.RO