"Regele tiganilor" se pregateste de Paste vopsind oua cu trafaletul. "M-a inspirat Preafericitul Daniel"
E forfota mare in bucataria palatului tiganesc al familiei Cioaba. Chiar autoproclamatul rege al etniei vopseste ouale cu trafaletul – inspirat, spune el, de Preafericitul Daniel.
Nu mai putin de 400 de oua vor prinde culoare, iar primul, conform traditiei, trebuie sa fie musai auriu. Fripturile din care se vor ospata mesenii invitati la palat vor fi din porc si de miel.
"Cu trafaletul, m-a inspirat Preafericitul, e deja traditie. Uite, ce bine se vopseste! Iata primul ou auriu! Il lasam un pic sa se mai zvante. Dam deja pe cel de-al doilea. Merge mai bine cu trafaletul. La cantitatea de oua pe care o am, pot sa-mi usurez munca", explica Dorin Cioaba.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acesta si-a pus un sort rosu si s-a apucat de treaba. Vopseste numai oua alese, cu ajutorul unui trafalet in miniatura. Pentru nepoti si pentru fiul lui a pregatit cate un ou de strut.
“Avem in jur de 300-400 de oua care se vor vopsi, asa ca voi avea mult de lucru. Si oua de prepelita, de gasca, de rata si astept sa apara si cele de curca. Vreau sa fie un sortiment diferit de oua. Le voi vopsi pe cele rosii, 100 si ceva de bucati. In traditia noastra, primul ou trebuie sa fie auriu. Oul auriu aduce bunastare, noroc si pace", spune autoproclamatul rege international al rromilor.
In casa Cioaba se mananca miel de Paste, dar tot porcul e de baza.
"Mielul se va taia numai sambata, deoarece carnea trebuie sa fie proaspata, dar porcul il taiem de astazi, pentru ca e nevoie de mai multe preparate pe care trebuie sa le pregatim din carnea de porc. Dar porcul e piesa grea, de rezistenta", spune Cioaba.
Sighisoara Cioaba e mandra de sotul ei care o ajuta in bucatarie.
Sotia regelui declara: “Facem multe mancaruri, cele traditionale, prajituri, cozonac, facem friptura de porc, drob, sarmale, curcan. Multa treaba. Rulade cu cascaval si muschi de porc".
Iar la final, un selfie si o urare.
"Ia sa-mi fac un selfie! Cu oale si Sighisoara! Cu ocazia Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, as dori ca Iisus sa Invie in inimile fiecaruia si sa aduca multa pace, bucurii si prosperitate in toate casele. Paste Fericit!", este mesajul transmis de familia Cioaba.
Pentru musafiri, chiar gazda va tine slujba de sarbatoare, in calitate de pastor penticostal.