Reabilitarea termica, motiv de scandal intre vecinii de cartier
Oamenii au observat ca edilii aleg pentru lucrari blocurile de la bulevard si se fac ca nu le vad pe cele din spate. Legislatia, modificata in 2009, le permite acest lucru.
Autoritatile locale sustin ca e pura coincidenta si ca tin cont de cererile locatarilor. In sectorul 2, reabilitare se face pe soselele Stefan cel Mare si Pantelimon, ori pe bulevardul Lacul Tei.
Prin noua legislatie, aplicabila din acest an, guvernantii au lasat la mana edililor sa decida care blocuri intra in program. Asa a aparut fenomenul de "reabilitare la bulevard".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iar nemultumirea e cu atat mai mare cu cat bucurestenii nu dau bani pentru reabilitare, primaria acopera si partea lor, 20%. In sectorul 1, unde programul este in stadiu avansat, autoritatile cer rabdare: 300 de imobile vor intra in reabilitare, dar la anul.
Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, declara ca "alegerea blocurilor este 100% in apanajul administratiei locale".
Alesii locali inventariaza blocurile si apoi invita proprietarii sa intre in program. In vechea legislatie, se reabilitau imobilele la rand - primul venit, primul servit. Doar ca dosarele nu s-au adunat.