Răniții de la Colectiv cer sprijin pe viață pentru tratamente. Reacția ministrului Sănătății

Ultima actualizare: 01-10-2019 20:30

'Avem nevoie de sprijin pe viață''. Este strigătul de ajutor al răniţilor din ''Colectiv'', la aproape 4 ani de la infernul în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri nevinovaţi.

Acum, supravieţuitorii cer într-o scrisoare deschisă adresată premierului şi ministrului Sănătăţii plata tratamentelor de care au nevoie.

Intervențiile sunt decontate doar până la sfârşitul anului viitor, deşi recuperarea durează mult mai mult, posibil o viață întreagă.

"Vom avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție, regrefare și de îmbunătățire a aspectului cicatricilor, să urmăm proceduri de recuperare medicală și să facem diverse tipuri de tratamente de specialitate.”

Iar pentru astfel de intervenţii, răniţii din Colectiv solicită ajutor financiar şi după 2020, printr-o scrisoare deschisă semnată de 26 de supravieţuitori.

Adrian Albu, supraviețuitor: „În Olanda au fost ultimele operaţii, în mai 2017 şi am decis să mă opresc pentru că nu mai puteam, ameţeam foarte des, uitam foarte repede lucruri şi în urma opertiilor, mi-am făcut la ambele mâini am zis că trebuie să mă opresc aveam deja 10 anestezii în total."

Eugen Iancu, asociația Colectiv: „Pielea lor suferă modificări permanente şi au nevoie în permanenţă de tratament recuperare. Costă câteva mii de euro o operaţie şi penru ei, pentru persoane fizice, sunt uriaşe costurile."

Scrisoarea a ajuns la Ministrul Sănătăţii, care promite că îi va ajuta pe răniţi.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Am stabilit o întâlnire cu supravieţuitorii pentru vineri. Din punctul meu de vedere cerinţele de până acum au fost rezolvate financiar de către minister. Nu au fost niciodată probleme financiare când a fost vorba de acest tip de pacienţi aşa că putem lua în discuţie cerinţele dânşilor şi vom vedea care sunt cerinţele concrete.”

Între timp, la aproape 4 ani de la tragedie, nimeni nu a fost tras la răspundere. În prezent, în cazul procesului Colectiv au loc audierile a 14 martori, apoi urmează să dea declaraţii părţile vătămate şi cele civile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!