Purcelusul de lapte, recomandarea chefilor pentru masa de Craciun. Cat costa sa il primiti gata rumenit de la restaurant
Vin sarbatorile si, odata cu ele, o sumedenie de griji pentru cei care stabilesc meniul. In cazul in care sunteti in pana de idei, bucatarii va recomanda purcelus de lapte cu vin alb si mirodenii.
Pentru 900 de lei, il puteti primi gatit si rumenit, direct de la restaurant, cu tot cu mar in gura.
Unii isi doresc sa vada pe masa de Craciun un purcelus de lapte perfect rumenit, cu legume si cartorfi la cuptor langa el.
Daca vreti sa il mancati la restaurant, costa 900 de lei si e recomandat pentru 25 de persoane. Dar daca vreti sa il faceti acasa si aveti un cuptor pe masura, nu uitati sa il lasati 2 ore la cuptor, la 120 de grade.
Aveti mare grija cum si cat mancati din el. Pentru ca are foarte mult colagen, bucatarii ne recomanda cam 150 de grame de persoana, maximum 200, daca nu va puteti abtine.
Ghencea George, chef: "150 de grame ar putea sa manance cineva dintr-un purcel. Ce e mai mult devine greu digerabil. Il mancam cu cartofi, cu ierburi si muraturi."
Daca vreti totusi sa-l pregatiti singuri, este bine sa nu incingeti prea tare cuptorul, ca sa nu uscati carnea.
Ghencea George, chef: "Purcelusul de lapte se marineaza cu 24 de ore inainte, cu ierburi, vin alb, usturoi, sare, piper, boia. Se lasa la marinat 24 de ore, sa ia culoare si gust. La cuptor se tine doua ore, la 130 de grade."
Pentru ca purcelusul sa fie aramiu si crocant, puteti sa ii faceti inainte un masaj cu ulei de masline.
Cum nu il gasiti in orice macelarie, trebuie sa dati o fuga prin targurile de animale.
Benone Butnaru, fermier: "Un purcelus de lapte de o luna, sa zicem, incepe de la 100 de lei. 50 de lei, 60 de lei... depinde de calitate, de rasa lui."
Dintr-un purcelus de 10-11 kilograme ramaneti doar cu vreo 4 bine gatite.