Protest inedit: mame cu bebelusi in fata Ministerului Muncii

17-05-2010 00:00


UPDATE: Zeci de mame, revoltate de hotararea Guvernului de a le micsora indemnizatiile pentru cresterea copiilor, au iesit in strada in mai multe orase si au adus cu ele si armele mudare: adica scutece folosite ale celor mici.

Femeile, stranse inclusiv in fata Ministerului Muncii, sustin ca nu doresc ceva de pomana ci doar dreptul lor. Pana in acest moment nu stim sigur ce procent va disparea din banii incasati de ele acum.

La protestul mamicilor, goarnele si fluierele au fost inlocuite de jucariile bebelusilor. Nu doar cei care au copii mici de crescut sunt sensibili la acest subiect. Ci si multi pe care ii ingrijoreaza faptul ca natalitatea nu mai e sustinuta deloc, in conditiile in care mamelor li se se ia orice ajutor.

Mamele spun ca sumele platite lunar nu ar trebui sa reprezinte o povara pentru bugetul de stat. In luna martie, suma alocata pentru cresterea copiilor a fost sub doua sute de milioane de lei. Infim fata de alte cheltuieli...

Si la Cluj si Sibiu, mamicile au vrut sa protesteze fata de masurile prevazute de guvern. Potrivit Agentiei Nationale de Prestatii Sociale, aproape 200.000 de persoane beneficiaza in acest moment de indemnizatii pentru cresterea copiilor.

Mamele vor sa convinga autoritatile sa pastreze cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului la nivelul actual de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni.

Potrivit unui proiect de act normativ, pe langa reducerea cu 25% a indemnizatiei pentru cresterea copilului, Guvernul va anula si ajutorul financar de 230 lei platit mamelor la nasterea copilului, precum si alocatia de 200 euro destinata tinerilor aflati la prima casatorie, drepturi care vor mai putea fi solicitate pana la finalul lunii octombrie doar pentru nasteri si casatorii inregistrate pana la 1 iunie.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului, platile efectuate totalizand 189.883.868 de lei.

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO