Programul prin care orasenii isi aduc acasa mancarea cu gust, de la munte: "Acum, sa fii taran este un trend"
Mancarea cu gust produsa in varful muntelui, departe de poluare, ajunge mai usor acum pe mesele celor care o apreciaza.
Programul "Adopta un taran", demarat de 3 luni, le permite oamenilor sa isi aleaga de pe site un fermier si produsele acestuia, care pot fi livrate acasa, la oras. Pentru ca partile sa se cunosca mai bine, s-a organizat insa si o intalnire fata in fata.
Intr-o gradina de vara din Brasov, oamenii au venit sa ii cunoasca pe cei de la care cumpara. Willy Schuster, din Mosna, judetul Sibiu, a adus lapte "crud", muls dimineata, si i-a invitat pe oraseni in vizita la tara.
Willy Schuster, fermier: "Eu cred ca asta e nadejdea pentru viitor, ca orasenii sa gaseasca legatura cu satul, cu taranul, sa se lege in relatia asta de a se hrani sanatos. Tot mai multi oraseni incep sa vina la noi si "taran" practic devine un trend."
Mesele au fost pline de bunatati insotite si de... explicatii.
Familia Adam, din Poiana Marului, participa in program cu branzeturi bio.
Estera Adam, fermier: "Facem exact cate comenzi avem, nu avem marfa pe stoc, pentru ca e perisabila si nu o tinem acasa."
La fel ca ei sunt mici gospodari din mai multe judete. Clientii aleg cel mai apropiat fermier si trebuie doar sa comande ce isi doresc.
Mihaela Popescu, membru fondator al proiectului: "Vrem sa fie o relatie bazata pe incredere, orasenii sa-i stie pe cei de la care cumpara produsele, e atat de important sa stim cu ce ne hranim."
Ambele parti sunt in castig: orasenii au mancare cu adevarat de casa, iar taranii castiga un ban cinstit si nu mai depind de intermediari.