Profesorii si-ar putea primi in sfarsit majorarile promise in 2008 si anulate de Boc. Marea problema: cine a votat noua lege
Dascalii trag sperante. Alesii din comisia de invatamant au votat, marti, o lege prin care statul ar trebui sa le plateasca tuturor majorarile promise in anul 2008 si anulate apoi de guvernul Boc.
Apare insa o problema. Multi dintre parlamentarii care s-au declarat pentru sunt si ei profesori si au de recuperat bani de la stat.
Toti cei aproximativ 250 de mii de profesori angajati in sistemul de invatamant in 2008 ar trebui sa primeasca majorari salariale, conform initiativei unui parlamentar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cristian Adomnitei, pe atunci ministru al Educatiei, s-a angajat sa le majoreze leafa cu pana la 50%. Majorarile nu au mai fost insa acordate pentru ca guvernul Boc a anulat legea. O parte dintre dascali au dat in judecata statul si au castigat. Parlamentarii vor acum sa beneficieze de banii promisi si cei care nu au obtinut decizii favorabile in instanta.
"Este corect ca si cei care nu au indraznit sa deschida procese, poate timorati de o batalie cu sistemul juridic, sa poata sa beneficieze de acelasi tratament", a spus deputatul PNL Raluca Turcan.
Din cei 27 de alesi care tin partea dascalilor, 12 sunt profesori. Inclusiv fostul ministru Doina Pana.
"Eu am dat statul in judecata si mi-am recuperat acele drepturi. E vorba despre niste majorari care nu s-au dat la un moment dat", a spus deputatul PSD Doina Pana.
Si liberalul Radu Zlati are de luat o anumita suma. "Mai bine mai tarziu decat niciodata. Daca nu as fi considerat ca intru in conflict de interese, as fi votat-o. Se face o reparatie morala, dar nu asta conteaza, ci reparatia financiara", a spus deputatul PNL Radu Zlati.
"Nu suntem in conflict de interese daca votam in sprjinul profesorilor, noi fiind profesori", a spus deputatul PSD Anghel Stanciu.
Reprezentantii ministerului Educatiei sunt de acord cu decizia luata marti, dar au avertizat ca trebuie sa existe si bani la buget pentru adoptarea ei. Deocamdata nu a calculat nimeni suma totala care ar trebui suportata de stat.
Sursa: Pro TV
Etichete: profesori, salarii, ministerul educatiei, majorari,
Dată publicare:
10-03-2015 18:42